Ολοκληρώθηκαν πρόωρα τα δοκιμαστικά της M-Sport εν όψη Φιλανδίας

Τα δοκιμαστικά της M-Sport για τον αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι WRC Φινλανδίας είχε πρόωρο τέλος μετά το ατύχημα που είχε ο Sebastien Ogier.

Ο Γάλος βρισκόταν στο τελευταίο του πέρασμα για τα δοκιμαστικά της μέρας, όταν χτύπησε σε μια μεγάλη πέτρα που ο ίδιος έβγαλε από προηγούμενο του πέρασμα.

Ενώ ήταν κλειστός στο εσωτερικό της στροφής με την 6η ταχύτητα, ο Ogier χτύπησε την πέτρα η οποία του έσπασε την ανάρτηση βγάζοντας τον εκτός ειδικής διαδρομής, με αποτέλεσμα να κτυπήσει με δύναμη σε ένα δέντρο. Ο Ogier ευτυχώς δεν είχε τον οποιοδήποτε τραυματισμό από το ατύχημα.

Το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρή ζημιά και ουσιαστικά δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί εγκαίρως για τους Elfyn Enans και Teemu Suninen ούτως ώστε και αυτοί να κάνουν δοκιμαστικά την Παρασκευή και το Σάββατο αντίστοιχα.

Έτσι ο Evans θα ξεκινήσει το Ράλι Φιλανδίας χωρίς δοκιμαστικά πριν τον αγώνα και η M-Sport ελπίζει να έχει στα χέρια της νωρίτερα το αυτοκίνητο του Suninen στην Jyvaskyla προκειμένου να μπορέσει να το δοκιμάσει πριν τον αγώνα.

Ο ομόσταυλος του Ogier στην M-Sport World Rally Team Ott Tanak δοκίμασε το αυτοκίνητο νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Ο Γάλλος οδηγός ξεκινάει το Ράλι Φινλανδίας εβρισκόμενος στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος οδηγών με 11 βαθμούς διαφορά από τον Neuville.

Τα τελευταία χρόνια η Φινλανδία δεν αποτελεί και τον καλύτερο αγώνα για τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή. Αφού πήρε την πρώτη του νίκη το 2013, έχασε τους επόμενους δύο αγώνες από τον ομόσταυλο του στην Volkwagen Jari Matti Latvala και στον περσινό αγώνα βγήκε εκτός δρόμου καθώς βρισκόταν στην 3η θέση γενικής.