Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Ford Focus ST

Η σπορ έκδοση του Focus είναι πολύ κοντά και βλέπουμε τις πρώτες εικόνες του, στο έντονο πορτοκαλί χρώμα που έχουμε συνηθίσει στην έκδοση ST του μικρομεσαίου Ford!

Χωρίς καθόλου καμουφλάζ, βλέπουμε για πρώτη φορά το νέο Focus ST της Ford. Μπορούμε να παρατηρήσουμε τις διαφορές συγκριτικά με τα υπόλοιπα Focus, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στο επιθετικό body kit με τους νέους προφυλακτήρες, τις μεγάλες ζάντες αλουμινίου, τα αεροδυναμικά βοηθήματα και φυσικά, τα μπάκετ καθίσματα στο εσωτερικό.

Ενώ η νέα γενιά του Focus έδωσε μεγάλη βάση στο downsizing και δεν υπάρχει διαθέσιμο μοτέρ βενζίνης τεσσάρων κυλίνδρων στις «απλές» εκδόσεις του, η έκδοση ST εφοδιάζεται με κινητήρα 2.3 λίτρων, αντί των 2.0 λίτρων του προηγούμενου μοντέλου.

Πρόκειται για τον ίδιο τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα που συναντάμε και κάτω από το καπό της αναβαθμισμένης Mustang, που αποδίδει 290 ίππους. Συνδυάζεται με χειροκίνητο σασμάν έξι σχέσεων ενώ οι μηχανικοί της Ford Performance έχουν φροντίσει να ενισχύσουν το πλαίσιο, να το εφοδιάσουν με νέο σπορ σύστημα διεύθυνσης, αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης και όλα όσα θα το βοηθήσουν για να είναι ένα από τα πιο fun to drive μοντέλα της κατηγορίας του.

Πηγή:gazzetta.gr