Οι Πρωταθλητές ERC2 στο Russian Rally Cup με πρωτότυπο

Ο Sergei Remennik πρωταθλητής της κατηγορίας ERC2 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, θα αντιμετωπίσει μια πρόκληση διαφορετικού είδους στην χώρα του στα Ουράλια αυτό το Σαββατοκύριακο.


Ο Remennik θα αγωνιστεί στο Russian Rally Cup Malachite από τις 22-24 Φεβρουαρίου μαζί με τον συνοδηγό του Mark Rozin και την κανονική του ομάδα Prospeed.
Όμως, ενώ οι Rozin και Prospeed είναι εξοικειωμένοι με τον Remennik, η επιλογή του αυτοκινήτου είναι κάπως διαφορετική, καθώς η ρωσική ομάδα θα έχει στα χέρια της ένα αυτοκίνητο Ford Fiesta Proto-class με κινητήρα Mitsubishi το οποίο αναπτύχθηκε και ετοιμάστηκε από τη Λετονική εταιρεία.


Μας ενδιαφέρει να δοκιμάσουμε πως είναι το πρωτότυπο”, δήλωσε ο Remennik, ο οποίος πρόκειται να ξεκινήσει την χρονιά του στο ERC2 με τον αγώνα στις Αζόρες τον επόμενο μήνα. “Το Ράλι Malachite είναι πολύ κοντά και θα δοκιμάσουμε το πρωτότυπο σε πραγματικές συνθήκες ράλι. Ο Mark και εγώ μπορούμε να δουλέψουμε περισσότερο μαζί πριν από τον αγώνα στις Αζόρες. Σίγουρα κανένα δοκιμαστικό δεν μπορεί να μας δώσει τόση δουλειά στην δημιουργία και ανάγνωση σημειώσεων. Δεν υπάρχουν προβλήματα με την ταχύτητα, όπως έδειξαν τα δοκιμαστικά, αλλά υπάρχουν ερωτηματικά με τον τρόπο γραφής και αντίληψης των σημειώσεων.”


Το αγωνιστικό του Remennik. Το Ford Fiesta Pro της Prospeed του Sergei Remennik είναι παρόμοιο σε απόδοση με ένα αυτοκίνητο του ERC R5. Υποστηριζόμενο από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.0λίτρων Mitsubishi 4B11, το Fiesta Proto διαθέτει επίσης την μετάδοση από ένα Mitsubishi Lancer Evolution X, ένα εξατάχυτο Drenth σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων και αναρτήσεις Reiger. Τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Proto τρέχουν σε αγώνες στις χώρες της Βαλτικής και στη Ρωσία.


Το Rally Malachite, είναι ο πέμπτος γύρος του ρωσικού κυπέλλου Ράλι το οποίο διεξάγεται από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2008 και καλύπτει 192 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Με την βάση του να βρίσκεται στην περιοχή Τσελιαμπίνσκ της Ρωσίας και 155 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα των Ουραλίων, η εκκίνηση του αγώνα θα είναι τοποθετημένη μπροστά από τις πύλες του ιστορικού αρχοντικού του Λευκού Οίκου του Νικήτα Ντιμιτόφ το οποίο χρονολογείται από το 1757.