Ξανά στην αγωνιστική δράση ο Herlings

Ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής MXGP Jeffrey Herlings, αφού ανάρρωσε ικανοποιητικά από τον τραυματισμό του αποφάσισε να αγωνιστεί αυτό το Σαββατοκύριακο στον αγώνα της Σουηδίας που θα διεξαχθεί στην Uddevalla.

Ο Ολλανδός επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία καθώς έκανε σημαντική πρόοδο και πλέον μπορεί να οδηγήσει άνετα και σε ρυθμό αγώνα την KTM 450 SX-F. Ο 24χρονος θα αγωνιστεί στο 16o γύρο του πρωταθλήματος ούτως ώστε να αποκτήσει περισσότερη φυσική κατάσταση και επίσης να γράψει αγωνιστικά χιλιόμετρα.

«Πάμε ξανά από την αρχή. Οδηγούσα τη μοτοσυκλέτα τις προηγούμενες βδομάδες και τώρα νοιώθω έτοιμος να δοκιμάσω στην Uddevalla. Όπως είπα ξανά, για το 2019 το μόνο που μένει για μένα είναι να αγωνιστώ στο MXoN στο Άσσεν τον ερχόμενο μήνα και με το να τρέξω στη Σουηδία θα κάνω ένα ακόμα βήμα προς το στόχο μου. Δεν υπάρχουν στόχοι για αυτό το Σαββατοκύριακο. Το μόνο που θέλω είναι να τερματίσω και να έχω καλή αίσθηση στη μοτοσυκλέτα», ανέφερε ο Herlings.

Ο Dirk Gruebel, team technical Co-Ordinator και MX2 Team Manager είπε, «Είναι καλό που ο Herlings μπορεί να αγωνιστεί ξανά όμως δεν έχουμε προσδοκίες από αυτόν αυτό το Σαββατοκύριακο. Ακόμα δεν έχει αναρρώσει πλήρως και επέλεξε τη Σουηδία γιατί ήταν μια καλή ευκαιρία για να αγωνιστεί και να βρει το ρυθμό του. Σαν ομάδα είμαστε έτοιμοι να του δώσουμε ότι χρειαστεί ούτως ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί, όμως γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα ακόμα βήμα προς την πλήρη αποθεραπεία. Ευελπιστούμε όταν θα πάμε στις δοκιμές μετά το τέλος της σεζόν να είναι σε πολύ καλή κατάσταση».