Ντεμπούτο για το νέο Citroen C3 R5

Τον αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στην Γαλλία επέλεξε η Citroen για να αγωνιστεί για πρώτη φορά το νέο Citroen C3 R5. Το αυτοκίνητο θα οδηγήσουν οι δυο οδηγοί της ομάδας Stephane  Lefebvre και Gabin Morau, στον πρώτο από τους εφτά γύρους στην κατηγορία WRC 2 που θα τρέξουν, όπως επίσης και οι Yoann Bonato και Benjamin Boulloud, οι οποίοι θα αγωνιστούν με ιδιωτική συμμετοχή, όμως θα υποστηριχτούν από την εργοστασιακή ομάδα για αυτό τον αγώνα.

Η στιγμή της αλήθειας για το Citroen C3 R5 έφτασε. Μετά από μήνες εξέλιξης και δοκιμών και έχοντας καλύψει 6000 χιλιόμετρα από τον Σεπτέμβριο του 2017 όταν ξεκίνησαν τα τεστ, το καινούργιο αυτοκίνητο της Citroen είναι έτοιμο και θα κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα του WRC, Γύρος της Κορσικής. Όλοι ευελπιστούν ότι το αυτοκίνητο θα δικαιώσει τις προσδοκίες τους και θα γίνει το νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία.

Ο εργοστασιακός οδηγός Stephane Lefebvre είναι ο άνθρωπος που εξέλιξε το C3 R5 και θα το οδηγήσει στις ειδικές του παγκοσμίου πρωταθλήματος με απώτερο σκοπό την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Lefebvre θα τρέξει επίσης σε Πορτογαλία και Σαρδηνία. Έχοντας οδηγήσει για τρείς σεζόν αυτοκίνητα WRC, ο ταλαντούχος Γάλλος έχει την εμπειρία και την ταχύτητα για να φέρει πολύ καλά αποτελέσματα.

Τα ίδια ισχύουν και για τον Γάλλο πρωταθλητή του 2017 Yoann Bonato, ο οποίος θα τρέξει σαν ιδιωτική συμμετοχή με το C3 R5 και θα υποστηριχτεί από την εργοστασιακή ομάδα στην Κορσική σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν στοιχεία ούτως ώστε να βελτιωθούν οι πιθανότητες του αυτοκινήτου στο να εξασφαλίσει ένα καλό αποτέλεσμα.

Παρά το γεγονός ότι περισσότερο από το 60% των φετινών ειδικών είναι καινούργιες, ο αγώνας ο οποίος αποτελείται από πολλές και απαιτητικές στροφές οι οποίες συνδυάζονται με γρήγορα κομμάτια, είναι ιδανικός για να δείξει το C3 R5 πόσο αξιόπιστο και ανταγωνιστικό είναι. Επιπλέον ακόμα ένα C3 R5 θα τρέχει σαν πλοηγός με οδηγό τον Alex Berque.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Pierre Budar είπε, «Το επίπεδο στην κατηγορία WRC 2 είναι αρκετά ψηλό και πρέπει να έχουμε καλό ρυθμό από την αρχή. Οι Lefebvre και Gabin έκαναν πολλά χιλιόμετρα δοκιμών και μπορώ να πω ότι είναι σε αρκετά καλή φόρμα. Έχω μεγάλη πίστη και στους δυο και είμαι σίγουρος ότι θα φέρουν εις πέρας τη δουλεία που τους έχει ανατεθεί.»

Από την πλευρά του ο Lefebvre είπε, «Μετά το χειμερινό διάλειμμα ανυπομονώ να επιστρέψω στις ειδικές του WRC. Είναι συναρπαστικό που θα τρέξω με καινούργιο αυτοκίνητο όπου συμμετείχα στην εξέλιξη του. Αισθάνομαι άνετα πίσω από το τιμόνι και περιμένω την ευκαιρία να το δείξω. Αναμένω ότι το αυτοκίνητο θα είναι δυνατό. Κάναμε αρκετές δοκιμές στην Κορσική και ήμαστε αρκετά καλά προετοιμασμένοι. Έχω ακόμα μια μέρα προγραμματισμένη για δοκιμές συν το shakedown, όπου θα μπορέσω να κάνω τις τελευταίες ρυθμίσεις.»