Ντεμπούτο για δυο Polo R5 στο WRC

Η Volkswagen Motorsport έχει επιβεβαιώσει την συμμετοχή δύο Polo R5 στο Rally RACC Catalunya– Rally De Espana (25-28 Οκτωβρίου).

Ο Γερμανός κατασκευαστής δήλωσε τον Απρίλιο ότι θα διαγωνιστεί στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς με τον νέο αυτοκίνητο στην κατηγορία WRC 2, αλλά η είδηση ότι θα τρέξουν στον αγώνα δύο αυτοκίνητα αντί για ένα είναι μια απροσδόκητη εξέλιξη.

Στον αγώνα μικτής επιφάνειας θα κάνει το ντεμπούτο  του, το ολοκαίνουργιο αγωνιστικό και θα δώσει στη Volkswagen μια πρώτη εικόνα για το πόσο ανταγωνιστικό θα είναι το Polo R5 στην  κατηγορία WRC2.

Θα είναι επίσης η πρώτη επανεμφάνιση της Volkswagen σε ένα αγώνα του WRC, μετά την απόσυρση της ομάδας στα τέλη του 2016, αφού είχε ήδη κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών με το Polo R WRC.

“Θα συμμετάσχουμε στο Ράλι Ισπανίας με δύο αυτοκίνητα για την ομάδα μας”, επιβεβαίωσε ο Sven Smeets, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας. “Στόχος είναι να αποδείξουμε την ανταγωνιστικότητα του νέου Polo R5 στο υψηλότερο επίπεδο αλλά και σε διαφορετικές επιφάνειες”.

Το αυτοκίνητο θα έχει ολοκληρώσει σχεδόν 10.000 δοκιμαστικά χιλιόμετρα μέχρι τον επόμενο μήνα όπου και θα κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα της Ισπανίας.

Η Volkswagen δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα ποιοι θα είναι οι οδηγοί που θα βρίσκονται πίσω απο το τιμόνι στον αγώνα της Ισπανίας, αλλά ο πρωταθλητής WRC 2 Pontus Tidemand και ο πρώην οδηγός της M-Sport WRC, Eric Camilli, είναι τα μεγάλα φαβορί για να βρεθούν στο τιμόνι του Poloμετά τα πρόσφατα δοκιμαστικά.

Ο κατασκευαστής έχει ήδη πουλήσει 15 αυτοκίνητα σε ιδιώτες πελάτες στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Φινλανδία, την Ιταλία, την Παραγουάη, την Πορτογαλία και τη Σουηδία.