Νίκες για Kristoffersson και Gronholm στον τρίτο και τέταρτο γύρο της σεζόν

Μετά από την Σουηδία σειρά πήρε η Φινλανδία και η πίστα Kouvola, φιλοξένησε τους επόμενους δυο γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross της FIA. ‘Ένας θεμός που υποστηρίζεται από τη Monster Energy. Ο πρώτος αγώνας, και τρίτος του φετινού πρωταθλήματος, είχε έναν ξεκάθαρο πρωταγωνιστή και αυτός ήταν ο JohanKristoffersson με το VW Polo. Ήταν ταχύτερος σε όλες της κούρσες που έδωσε, από τα προκριματικά μέχρι και τον ημιτελικό, ανοίγοντας ακόμη περισσότερη την διαφορά του από τους υπόλοιπους οδηγούς του πρωταθλήματος. Αυτής ήταν και η 22η νίκη του στον θεσμό ενώ δεύτερος τερμάτισε ο τοπικός οδηγός Juha Rytkonen με ένα Hyundaii20. Την τρίτη θέση πήρε ο περσινός πρωταθλητής Timmy Hansen, σε ένα σχετικά καλό αγώνα μετά από το δύσκολο ξεκίνημα του στην χρονιά.


Στην δεύτερη συνάντηση στην Φινλανδία, για τον τέταρτο γύρο του θεσμού, τα πράγματα άλλαξαν και στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκε ο Niclas Gronholm. Ο γιός του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Ράλι, MarcusGronholm, κέρδισε τον αγώνα της πατρίδας του σε ένα τελικό στον οποίο ξεκίνησε από την pole ο νικητής του τρίτου γύρου, Kristoffersson. Ο Gronholm ωστόσο έκανε την κίνηση του αγώνα στην πρώτη στροφή, προσπερνώντας για την πρωτοπορία, όπου διαχειρίστηκε άψογα τον ρυθμό, και με ωριμότητα έφερε το Hyundai i20 στην πρώτη θέση. Αυτή ήταν και η τρίτο νίκη στην καριέρα του νεαρού οδηγού. Τα προβλήματα για τον Kristoffersson συνεχίστηκαν για να τον προσπεράσει ο Mattias Ekstrom στην τελευταία στροφή του αγώνα. Παράλληλα έχασε και την τρίτη θέση από τον Timerzyanov, που τρέχει στην GRX Taneco Hyundai μαζί με τον Gronholm.


Στο τέλος του αγώνα ο Niclas Gronholm δήλωσε: «Ήξερα ότι τα παιδιά πίσω μου θα με έσπρωχναν στις στροφές στον τελικό, οπότε απλά κράτησα τις εσωτερικές γραμμές και είχα καλές εξόδους από τις στροφές στις ευθείες. Ήμουν ήρεμος και προσπαθούσα να μην κάνω καθόλου λάθη. Έκανα μερικά, αλλά όχι τόσο μεγάλα, ευτυχώς. Ένιωσα την πίεση, αλλά ήταν βασικά απλώς ο έλεγχος του αγώνα όταν μπήκα στο προβάδισμα, και νοιώθω υπέροχα για αυτή την νίκη!»

Η επόμενη συνάντηση του θεσμού θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 19-20 Σεπτεμβρίου, με το Neste WorldRX στη Ρίγα της Λετονίας.

Βαθμολογία οδηγών
1    JOHAN KRISTOFFERSSON       VW POLO                   111
2    MATTIAS EKSTRÖM                   AUDI S1                      94
3    NICLAS GRÖNHOLM                  HYUNDAI I20             76
4    TIMMY HANSEN                          PEUGEOT 208           70
5    KEVIN HANSEN                           PEUGEOT 208           64
6    ROBIN LARSSON                        AUDI S1                      59
7    TIMO SCHEIDER                         SEAT IBIZA                57
8    ANDREAS BAKKERUD               RENAULT MÉGANE  53
9    ANTON MARKLUND                   RENAULT MÉGANE  46
10  TIMUR TIMERZYANOV               HYUNDAI I20             40