Νέο Land Rover Defender: Έχει διανύσει 1,2 εκατομμύρια χλμ. δοκιμών

Εξαντλητικές, επώδυνες και ατελείωτες δοκιμές υφίσταται το νέο Defender, καθώς η Land Rover θέλει να εξασφαλίσει στο μέγιστο βαθμό την αντοχή και τις off-road ικανότητες του.

Σύμφωνα λοιπόν με τη βρετανική εταιρεία το υπό εξέλιξη Defender έχει φτάσει πλέον στον αριθμό ορόσημα των 1,2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια των απαιτητικών δοκιμών του που πραγματοποιούνται σε περιοχές με ακραίες καιρικές συνθήκες.

Συγκεκριμένα, το νέο Defender έχει «προπονηθεί» στους -40 βαθμούς Κελσίου της Αρκτικής, αλλά και στους +50 βαθμούς Κελσίου της ερήμου στο Ντουμπάι. Παράλληλα έχει σκαρφαλώσει σε υψόμετρο άνω των 3.000 μέτρων στα Rocky Mountains του Κολοράντο, έχει περάσει από τη θρυλική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία, έχει λερωθεί σε λασπώδεις δρόμους της Βρετανίας και έχει «γρατζουνιστεί» σε βραχώδεις διαδρομές στην έρημο Μόαμπ της Γιούτα.

Η σχεδίαση και ανάπτυξη του νέου Defender έχει πραγματοποιηθεί στην πατρίδα του, ενώ η παραγωγή του θα γίνεται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Land Rover στη Σλοβακία, με την αποκάλυψη του να γίνεται αργότερα εντός του τρέχοντος έτους.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Land Rover που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Απριλίου (αυτή την ημερομηνία το 1948 έκανε πρεμιέρα στο Σαλόνι του Άμστερνταμ το πρώτο μοντέλο της) ανακοινώθηκε ότι το νέο Defender θα παρευρεθεί στις εγκαταστάσεις της φιλανθρωπικής οργάνωσης Tusk Trust, για την προστασία άγριων ζώων, στην Κένυα. Εκεί θα πρέπει να ρυμουλκήσει βαριά φορτία, να περάσει μέσα από ποτάμια και να μεταφέρει προμήθειες σε ιδιαίτερα απαιτητικά εδάφη.

Πηγή:motori.gr