Νέο ρεκόρ για το I.D R Pikes Peak αυτή τη φορά στο Goodwood

Το I.D R Pikes Peak έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ. Ο Romain Dumas κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σημειώνοντας χρόνο 43.86 δευτερόλεπτα στο φεστιβάλ ταχύτητας Goodwood. Μετά το ρεκόρ που έκανε στη θρυλική ανάβαση στο Pikes Peak πριν από τρεις βδομάδες, αυτή τη φορά ο Dumas σημείωσε νέο ρεκόρ κατά 3.48 δευτερόλεπτα ταχύτερο στην ανάβαση Goodwoodκαι πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το οποίο κρατούσε από το 2013.

Το ρεκόρ όλων των εποχών κατέχει ο Nick Heidfield. Ο πρώην οδηγός της Formula1 ολοκλήρωσε τη μήκους 1.86kmδιαδρομή σε 41.6 δευτερόλεπτα, οδηγώντας μια Mclaren Mercedes MP4/13 το 1999.

«Το I.D R Pikes Peak απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι άξιος πρεσβευτής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων», είπε ο Herbert Diess, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της VolkswagenAG. «Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα. Μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Pikes Peak, στο Goodwood δείξαμε ξανά πόσο φανταστική μπορεί να είναι η απόδοση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου».

Από την πλευρά του ο οδηγός της Volkswagen Romain Dumas είπε, «Το Goodwood είναι ένα φανταστικό γεγονός και είμαι κάτι περισσότερο από ευτυχισμένος που κατάφερα να κερδίσω μπροστά από τόσο κόσμο. Η διαδρομή είναι μικρή και ορισμένες φορές είναι λερωμένη και για αυτό δεν πρέπει να την υποτιμάς. Σε κάθε περίπτωση είναι μεγάλη μου τιμή που οδήγησα στο Goodwood. Εδώ συναντάς πολλούς και φανατικούς οδηγούς όπου τα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες τρέχουν εδώ σχεδόν ένα αιώνα».

Περισσότεροι από 200000 θεατές επισκέφτηκαν το φεστιβάλ ταχύτητας στο Goodwood το οποίο διεξήχθη από τις 12 μέχρι τις 15 Ιουλίου. Φέτος το Goodwwod γιόρτασε την 25η επέτειο του. Είναι το μεγαλύτερο γεγονός του είδους του στον κόσμο και διεξάγετε στο κτήμα του Δούκα του Richmond όπου σε αυτό έτρεξαν φέτος πολύ δυνατές συμμετοχές. Μερικές από αυτές είναι οι RomainDumas, οι Hans-Jaochim‘’Strieizel’’ Stuck και  Jochi Klient οι οποίοι έτρεξαν με το με το 480-kW(652-PS) 1987 Volkswagen Golf 2 Bi-Motor Pikes Peak, όπως επίσης και οι GiacomoAgostini(I), DerekBell(GB), EmersonFittipaldi(BR), Mika Häkkinen (FIN), Tom Kristensen (DK), Nick Mason (GB), Sébastien Ogier (F), Richard Petty (USA), Walter Röhrl (D) και Sir Jackie Stewart (GB).