Νέα Harley Davidson King Special 2017

Για πολλούς αναβάτες, το Road King είναι η αυθεντική κλασική μοτοσικλέτα τουρισμού Harley-Davidson®. Η σιλουέτα της θυμίζει το στυλ που άντεξε στη δοκιμασία του χρόνου και έχει τις ρίζες του στο 1949, όταν η FL πάτησε για πρώτη φορά τους τροχούς της στην άσφαλτο. Για το 2017, η Harley-Davidson προσθέτει ένα νέο συγκλονιστικό κεφάλαιο στην ιστορία, με τη δημιουργία της Road King Special, της μοτοσικλέτας που συνδυάζει έντονη προσωπικότητα με πολύ πιο σκοτεινά στυλιστικά στοιχεία. Χαμηλή, φρέσκια και σύγχρονη, εισάγει μια νέα διαφορετική οπτική. Με το μαύρο χρώμα να κυριαρχεί και εφοδιασμένη με τον μυώδη κινητήρα Milwaukee-Eight των 1750κ.εκ., το νέο Road King Special μεταφέρει την οικογένεια Touring της Harley-Davidson σε μια νέα δραματική στυλιστική κατεύθυνση που καθορίζει το μέλλον του κλασικού Road King.

Το μαύρο μπροστινό σύστημα και ο μεγάλος γυαλιστερός μαύρος προβολέας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Road King Special και τονίζονται ακόμη περισσότερο λόγω της απουσίας του ανεμοθώρακα από τον βασικό εξοπλισμό. Στην έντονη προσωπικότητα της μοτοσικλέτας συμβάλλουν το 9 ιντσών ύψους και 1.25 ίντσας πλάτους mini-ape τιμόνι που παρέχει στον αναβάτη επιθετική, αλλά και άνετη θέση οδήγησης.

Στο προστατευτικό κινητήρα του Road King Special, στο τιμόνι και τα χειριστήρια, στους καθρέπτες, τα φλας, τα καπάκια του κινητήρα, στο καπάκι του φίλτρου αέρα, στα τελικά και τα προστατευτικά της εξάτμισης επίσης κυριαρχεί το μαύρο χρώμα. Το χρώμιο παρέμεινε μόνο σε ορισμένα χαρακτηριστικά εξαρτήματα του κινητήρα.

Ο νέος γυαλιστερός μαύρος μπροστινός τροχός Turbine των 19 ιντσών συνδυάζεται αρμονικά με χαμηλού προφίλ φτερό. Πίσω, οι τεντωμένες πλαϊνές βαλίτσες ρέουν πάνω από τα τελικά της εξάτμισης, δημιουργώντας μια κοφτή εντυπωσιακή εικόνα, χωρίς να επηρεάζεται η διαδρομή των πίσω αμορτισέρ. Ένα διακοσμητικό πάνελ πίσω, γεμίζει το κενό μεταξύ πλαϊνών βαλιτσών και πίσω φτερού. Η χαμηλά τοποθετημένη βάση της πινακίδας ολοκληρώνει τις σφιχτές χαμηλές γραμμές του πίσω μέρους της μοτοσικλέτας. Παράλληλα, το “έξυπνο” σύστημα συναγερμού της Harley-Davidson ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του Road King Special.

Ο κινητήρας Milwaukee-Eight 107 που εφοδιάζει την Road King Special, παράγει 10% περισσότερη ροπή από τον κινητήρα υψηλής απόδοσηςTwin Cam™ 103, ενώ και οι δύο κινητήρες έχουν ακριβώς το ίδιο βάρος. Η μέγιστη ροπή αυξήθηκε κατά 8Nm, έφτασε τα 150Nm (111ft-lb) και κορυφώνεται μόλις στις 3.250 σ.α.λ. Όλη η επιπλέον απόδοση του κινητήρα συμβάλλει άμεσα στην επιτάχυνση που είναι βελτιωμένη κατά 11% στα 0-60 μίλια ανά ώρα, ίση δηλαδή με δύο έως τρία μήκη μοτοσικλέτας και  κατά 11% βελτιωμένη στα 60-80 μίλια ανά ώρα με την τελευταία σχέση στο κιβώτιο, ίση δηλαδή με ένα ή δύο μήκη μοτοσικλέτας.

Ο κινητήρας Milwaukee-Eight προσφέρει βελτιωμένη θερμική προστασία στον οδηγό και τον συνεπιβάτη, λόγω της μειωμένης απορρόφησης της θερμότητας, της αυξημένης αποβολής της και της επανασχεδιασμένης εξάτμισης. Ο συμπλέκτης διαθέτει νέα υδραυλική λειτουργία και επιτρέπει μειωμένη πίεση του συμπλέκτη κατά 7%, ενώ ο κιβώτιο 6 σχέσεων Cruise Drive™ παρέχει απαλές αλλαγές ταχυτήτων. Η τελική μετάδοση επιτυγχάνεται μέσω ιμάντα.

Το κορυφαίο κράτημα της Road King Special βασίζεται στο στιβαρό ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, το οποίο αποτελείται από μια συγκολλημένη ραχοκοκαλιά δύο τμημάτων, δύο κάθετους σωλήνες και σφυρήλατους συνδέσμους. Το πίσω υποπλαίσιο συνδέεται με το ψαλίδι και είναι κατασκευασμένο από δύο σφυρήλατα ατσάλινα τμήματα. Η γωνία κάστερ και το ίχνος έχουν ρυθμιστεί σε 26°/175 χιλ., ενώ το μεταξόνιο στα 1625 χιλ. και το βάρος χωρίς υγρά στα 355 κιλά.

Το νέο για το 2017 σύστημα ανάρτησης των τροχών παρέχει βελτιωμένο έλεγχο και επιλογές ρύθμισης. Το 49 χιλιοστών πιρούνι διαθέτει διπλές κεκλιμένες βαλβίδες (DBV) και η διαδρομή του είναι στα 117 χιλιοστά. Τα διπλά πίσω αμορτισέρ διαθέτουν μεγαλύτερα έμβολα και σωλήνες emulsion. Το σύστημα συνδυασμένης πέδησης των τροχών περιλαμβάνει δύο μπροστινά δισκόφρενα Brembo Reflex™ με δαγκάνες 4 εμβόλων και πλευστούς δίσκους 300 χιλιοστών. Ο σταθερός πίσω δίσκος των 300 χιλιοστών διαθέτει δαγκάνα 4 εμβόλων. Το σύστημα ABS ανήκει στον βασικό εξοπλισμό της μοτοσικλέτας. Οι 19 ιντσών μπροστά και 18 ιντσών πίσω τροχοί Turbine είναι κατασκευασμένοι από κράμα αλουμινίου και συνδυάζονται με ελαστικά της σειράς Harley-Davidson™ που έχουν κατασκευαστεί από την Dunlop.