Νέα αρχή για τον Mikkelsen

Ο Andreas Mikkelsen θα κάνει ριζικές αλλαγές στις ρυθμίσεις του αγωνιστικού του αλλά και στο οδηγικό του στυλ, σε μια προσπάθεια να ανακάμψει από την περσινή άσχημη χρονιά.

Ήταν πολλές οι προσδοκίες από τον πρώην άσο της Volkswagen όταν προσχωρούσε στην ομάδα Hyundai Shell Mobis World Rally Team στα τέλη του 2017. Το μόνο όμως που κατάφερε ήταν να ολοκληρώσει την χρονιά έχοντας καταφέρει να σκοράρει ένα μόνο βάθρο.

Ο Mikkelsen παραδέχτηκε ότι η απόδοσή του τον είχε οδηγήσει να επανεξετάσει την προσέγγισή του, ειδικά σε ασφάλτινους αγώνες.

“Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές κάναμε καλή δουλειάστους χωμάτινους αγώνες, αλλά στους ασφάλτινους δυσκολεύτηκα πολύ”, είπε στον wrc.com. “Μετά από πολλές μελέτες μπαίνω στην νέα χρονιά με νέα νοοτροπία.”

Ο Νορβηγός πιστεύει ότι μια απλούστερη προσέγγιση στις ρυθμίσεις του i20 θα είναι το κλειδί για τη βελτίωση.

“Την περσινή χρονιά προσπάθησα να λειτουργήσω περισσότερο όπως ήμουν συνηθισμένος, αλλά ίσως αυτό το αυτοκίνητο να πρέπει να το οδηγώ όπως είναι – όπως έκαναν και οι υπόλοιποι τα περασμένα χρόνια”, εξήγησε. “Τώρα θα προσπαθήσω να αντιγράψω πολλά και απλά να το οδηγήσω όπως είναι.”

Ο 29χρονος προσπαθεί επίσης να αλλάξει το στυλ οδήγησης του έχοντας δει και αναλύσει τα στοιχεία και τα πλάνα των ομόσταυλων του, Thierry Neuville και Dani Sordo για να πάρει ιδέες από τις τεχνικές τους.

Η μεγαλύτερη βάση είναι το πώς προσεγγίζουν τις στροφές καθώς και τη ρύθμιση του αυτοκινήτου που έχουν “, εξήγησε. “Πήγαινα στα φρένα λίγο πιο  αργά και βρισκόμουν πιο κοντά στα φρένα στις στροφές για να κάνω το αυτοκίνητο να γυρίσει μέσα, αλλά αυτό κόστιζε σε πρόσφυση.

Φαίνεται πολύ εύκολο όταν βλέπετε τις διαφορές, αλλά εγώ οδηγώ με αυτό τον τρόπο για 10 και πλέον χρόνια και η αλλαγή αυτή είναι δύσκολη.”

Παρ ‘όλα αυτά, ο Mikkelsen είναι σίγουρος ότι μπορεί να αλλάξει την τύχη του.

“Είναι φυσιολογικό στον αθλητισμό ότι έχουμε καλή χρονιά και δύσκολη χρόνια. Η περασμένη χρονιά ήταν η πιο δύσκολη για μένα, αλλά ξέρω ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά και θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε αυτό’’, είπε.