Μπαίνει με υψηλούς στόχους στη νέα χρονιά ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Πανέτοιμος για την έναρξη των υποχρεώσεων του στην τέταρτη συνεχόμενη συμμετοχή του στο NASCAR EURO SERIES είναι ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (02/05) αναφέρθηκε στους άμεσους και μελλοντικούς στόχους.

«Στόχος είναι το πρωτάθλημα και σίγουρα οι τρεις πρώτες θέσεις σε κάθε αγώνα θα μου διασφαλίσουν ένα καλό στη βαθμολογία, στο τέλος» ανάφερε ο Τζιωρτζής ο οποίος φέτος θα για πρώτη φορά αγωνιστεί στην κατηγορία EURO NASCAR PRO, την ανώτατη κατηγορία του NASCAR EURO SERIES και τελευταίο σκαλοπάτι πριν το NASCAR στις ΗΠΑ, το δεύτερο δημοφιλέστερο μηχανοκίνητο σπορ στον κόσμο μετά τη Formula1.

Όπως γνωστοποίησε στις δηλώσεις του ο 26χρονος οδηγός, μετά από πρόκληση της ομάδας του Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (6-7 Μαΐου), θα τρέξει και στην EURO NASCAR 2, κατηγορία στην οποία την περσινή χρονιά ήταν τρίτος.

Στο καλεντάρι της φετινής χρονιάς μετά την πίστα «Circuit Ricardo Tormo» της Βαλένθια, θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Brands Ηatch (Αγγλία), Vallelunga (Ιταλία), Most (Τσεχία), Oschersleben (Γερμανία), με την χρονιά να ολοκληρώνεται στα μέσα Οκτωβρίου στο Zolder (Βέλγιο), όπου οι βαθμοί θα μετρούν διπλά.

Το μεγαλύτερο βάρος σηκώνει η οικογένεια

Ο Τζιωρτζής ευχαρίστησε όσους τον στηρίζουν και κάνουν εφικτή τη συμμετοχή του σε αυτό το επίπεδο, ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι χρειάζονται πάνω από 100.000 ευρώ για να βγει η χρονιά. «Είμαι ευγνώμων προς τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και το Υφυπουργείο Τουρισμού που έκαναν τον πρώτο βήμα και με στηρίζουν και φέτος όπως και πέρσι. Είναι ένα μεγάλο παράδειγμα για τους υπόλοιπους. Όμως, ένα 60% του προϋπολογισμού καλύπτεται από την οικογένεια. Τώρα, αν θα συνεχίσει η οικογένεια να βάζει τόσα χρήματα και τα επόμενα χρόνια, ευελπιστώ πως δεν θα χρειάζεται διότι δεν υπάρχουν αυτά τα ποσά, είναι με καθημερινές στερήσεις που καλύπτεται το κόστος» απάντησε αρχικά για τη στήριξη που λαμβάνει από κρατικούς φορείς και εταιρείες και συμπλήρωσε για την αναγκαιότητα οι εταιρείες να στηρίξουν περισσότερο τον αθλητισμό. «Η Κύπρος έδειξε ότι έχει ταλέντα. Πιστεύω οι εταιρείες πρέπει να ενταχθούν περισσότερο στον αθλητισμό γιατί σε επιτυχία ενός αθλητή, που είναι δεδομένη, η προβολή της Κύπρου, αλλά και αυτών των εταιρειών, θα είναι μεγάλη» είπε.

Η προοπτική της Αμερικής

Ο Τζιωρτζής τοποθετήθηκε και στο ενδεχόμενο κάποια στιγμή να οδηγήσει στο NASCAR στις ΗΠΑ, και αναφέρθηκε στην σχετική παρουσία του τον περασμένο Φεβρουάριο στο DAYTONA 500. «Είχα την ευκαιρία να έχω συζητήσεις με ομάδες όπως η Ηendrick Motorsports, από τις πιο γνωστές ομάδες στα NASCAR. Κρατάμε επαφή έτσι ώστε με το τέλος του πρωταθλήματος να δούμε που είμαστε κι ευελπιστώ ότι το 2024 θα ξεκινήσει μια νέα επαφή μαζί τους ώστε να γίνει πιο εφικτή η συμμετοχή από του χρόνου κιόλας» σημείωσε.

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υφυπουργείου Τουρισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona όπου έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας του.