Μιχάλης Σοφοκλέους – Παρουσίαση Εν όψη East Safari Rally 2021

Λίγες μόνο μέρες πριν το δεύτερο αγώνα της χρονιάς για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, το East Safari RALLY, είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον Μιχάλη Σοφοκλέους.

Στο συγκεκριμένο αγώνα του πρωταθλήματος ο Μιχάλης Σοφοκλέους έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν από τη θέση του συνοδηγού. Φέτος θα βρεθεί στη θέση του οδηγού και έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσει τα όρια του νέου αποκτήματος, ενός VW Golf MKΙΙΙ, σε πολύ ψηλές ταχύτητες αλλά και τεχνικά κομμάτια στις ειδικές διαδρομές ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου.

Πριν την πρώτη του παρουσία με το καινούργιο αγωνιστικό στις ειδικές διαδρομές συνομιλήσαμε μαζί του εν όψη της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

«Ξεκινούμε τη νέα χρονιά με ένα νέο αγωνιστικό όπου κάναμε αρκετή προετοιμασία. Πάμε στο East Safari Rally, με συνοδηγό τον φίλο Ευαγόρα Παντελίδη για να ευχαριστηθούμε πρώτα και κύρια τον αγώνα. Εύχομαι να έχουμε ένα απροβλημάτιστο Σαββατοκύριακο, να προφυλάξουμε όσο γίνεται το αυτοκίνητο καθώς δεν θα πάρουμε περιττά ρίσκα διότι στόχος μας είναι να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα ταχύτητας. Θα κάνουμε ένα αγώνα καθαρά γνωριμίας με το αυτοκίνητο, να γράψουμε αγωνιστικά χιλιόμετρα, να δούμε εάν προκύψουν προβλήματα ούτως ώστε να τα αποφύγουμε στους φετινούς αγώνες ταχύτητας που θα αγωνιστούμε. 

Είμαστε στους διεκδικητές της δικήνητης S κατηγορίας, στόχος είναι η νίκη σε κάθε αγώνα και στο τέλος της χρονιάς γιατί όχι και το πρωτάθλημα. Θα αγωνιστώ και σε κάποιους αγώνες Trial, τους οποίους θεωρώ πάρα πολύ συναρπαστικούς αφού διεξάγονται σε μια μόνο διαδρομή και οι θεατές μένουν στις θέσεις τους βλέποντας όλα τα πληρώματα και όχι μόνο τους πρώτους.»

Σε ερώτηση για το νέο του αγωνιστικό μας ανάφερε:

«Είναι ένα αγωνιστικό το οποίο είναι κατά δέκα περίπου χρόνια νεότερο σαν μοντέλο από το προηγούμενο που οδηγούσα και επίσης είναι προηγμένο και τεχνολογικά. Διαθέτει δίλιτρο δεκαεξαβάλβιδο κινητήρα, είναι σαφώς καλύτερο πακέτο, μπορεί να έχει λίγο περισσότερο βάρος αλλά είναι πιο δυνατό με περισσότερο κράτημα. Είναι μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία απο το προηγούμενο μου αγωνιστικό. Απο ένα μικρό δοκιμαστικό που κάναμε αυτές τις μέρες μας έδειξε ότι είναι ευχάριστο στην οδήγηση και διαθέτει τις προδιαγραφές που θέλαμε.»

Όσο αφορά τους χορηγούς και υποστηρικτές του μας είπε:

«Με την απόκτηση του νέου αγωνιστικού ήρθαν και νέοι χορηγοί μαζί με τους παλιούς που μας στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια. Ξεκινώντας απο τους βασικούς μας χορηγούς, είναι τα λιπαντικά γερμανικής προέλευσης RHEINOL και η εταιρεία Safety Plus Cyprus. Οι υπόλοιποι είναι ένα απο τα πιο γνωστά club στον Πρωταρά, το NAVA, η εταιρεία LIMNIOTIS, η THOMASON MACHINERY, η GEPA Mechanical Installations LTD του φίλου Ευαγόρα Παντελίδη, τα γυαλιά ηλίου OJO Sunglasses και ο φίλος Νίκος Θωμά ο οποίος θα ήταν συνεταίρος στο αγωνιστικό αλλά προτίμησε να είναι χορηγός.

Οι υπόλοιποι είναι τα ανταλλάκτικά Ψάλτης, μέτρημα τιμονιού Μάριος Παναγιώτου, COFFEE BOX CAFE, ο Χρυσόστομος Παντελή ACNP Automotive & Parts, ο πατέρας μου Lakis Car accessories αλλά και ο P.P.TUNING PERFORMANCE.»

Όσο αφορά την κόντρα με τον Χρυσόστομο Παντελή ο οποίος είναι και χορηγός του μας ανάφερε

«Ο Χρυσόστομος Παντελή πέρα απο την πλάκα που κάνουμε και που πολλοί ζηλεύουν στο διαδίκτυο, όπως βλέπετε είναι και χορηγός. Μας βοήθησε παρόλο που θα τρέχει στην Homologate κατηγορία, όμως στη δικήνητη θα είμαστε αντίπαλοι έχοντας τις γνωστές μας κόντρες!!!

  1. RHEINOL – Safety Plus Cyprus
  2. NAVA
  3. LIMNIOTIS
  4. THOMASON MACHINERY
  5. GEPA Mechanical Installations LTD
  6. OJO Sunglasses
  7. ACNP Automotive & Parts
  8. PSALTIS Auto Parts
  9. COFFEE BOX CAFE
  10. P. P. TUNING PERFORMANCE

Αποκάλυψη είναι ότι γεγονός ότι ο Νίκος Θωμά θα αγωνιστεί σε ένα αγώνα Trial τη φετινή χρονιά με το συγκεκριμένο αγωνιστικό.