Με 270 ίππους η «μικρή» Toyota Supra

Η βασική έκδοση της νέας Toyota Supra δεν θα έχει τον εξακύλινδρο κινητήρα αλλά έναν τετρακύλινδρο δίλιτρο, με 270 ίππους.

Η νέα γενιά της Toyota Supra σύντομα θα αποκαλυφθεί πλήρως και θα διατεθεί στην αγορά. Το αυτοκίνητο είναι προϊόν κοινής εξέλιξης με τη BMW και θα διατίθεται με δύο κινητήρες, έναν τετρακύλινδρο τούρμπο των 2.0 λίτρων και έναν εξακύλινδρο σε σειρά πάλι τούρμπο, με 340 ίππους.

Η πρώτη εκδοχή με το λιγότερο ισχυρό μοτέρ θα συνδυάζεται με ένα οκτάρι αυτόματο σασμάν, όπως και το μεγαλύτερο τρίλιτρο. Θα έχει το σπορ στήσιμο και το χαρακτήρα που επιβάλλει το όνομα Supra.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε αν στο μέλλον θα προστεθεί κάποια ακόμη πιο δυνατή έκδοση, όμως σίγουρα η επιστροφή της Supra στην αγορά θα «ξυπνήσει μνήμες» και θα εξελιχθεί απίστευτα από τους εξωτερικούς βελτιωτές, που με τις προηγούμενες γενιές του μοντέλου και ειδικά την τέταρτη, είχαν κάνει «παπάδες».

Το… αστείο της υπόθεσης είναι η παράκληση του αρχιμηχανικού της Supra, προς όσους σκοπεύουν να κάνουν engine swap με τον θρυλικό πλέον 2JZ, να αγοράσουν τη μικρότερη τετρακύλινδρη επειδή θα είναι φθηνότερη!

Πηγή:gazzetta.gr