Με ψηλές προσδοκίες πάει στην Πολωνία η Hyundai

Η Hyundai Motorsport πάει στον αγώνα της Πολωνίας, ο οποίος είναι ο όγδοος του ημερολογίου, με ψηλές προσδοκίες και θέλει να συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα που της έδωσαν τερματισμούς στο βάθρο σε όλους τους χωμάτινους αγώνες φέτος. Τις προηγούμενες δυο χρονιές η ομάδα τερμάτισε στο βάθρο με τους Thierry Neuville και Hayden Paddon και θέλει να επαναλάβει το ίδιο και φέτος.

Η Hyundai Motorsport στον προηγούμενο αγώνα στη Σαρδηνία τερμάτισε δεύτερη και έδειξε για ακόμα μια φορά ότι το i20 Coupe έχει τις δυνατότητες να είναι στη μάχη της νίκης. Αν και έχασε έδαφος στη βαθμολογία από την M-Sport, σε αυτό τον αγώνα θέλει να έχει καλύτερο αποτέλεσμα για να μειώσει περισσότερο την απόσταση από την κορυφή.

Τα πληρώματα της ομάδας πρέπει να παρουσιαστούν πανέτοιμα και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στις γρήγορες και αμμώδεις ειδικές της βόρειας Πολωνίας. Ο αγώνας από φύση του είναι πολύ γρήγορος, σε ορισμένα σημεία έχει πετρώδες οδόστρωμα και σε άλλα η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Ο πρώτος αγώνας ράλι που έγινε στην Πολωνία ήταν στο μακρινό 1923 και συμπεριλήφθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1973 όπου μόλις τρία πληρώματα κατάφεραν να τερματίσουν. Φέτος υπάρχουν καινούργιες ειδικές διαδρομές και σημαντικός παράγοντας για τα πληρώματα θα είναι οι σωστές σημειώσεις. Η Hyundai θα τρέξει με τρία πληρώματα τα οποία είναι οι Neuville-Gilsoul, Paddon-Marshall και Sordo-Marti. Και οι τρείς δοκίμασαν τα i20 Coupe στη Λιθουανία την προηγούμενη βδομάδα ενόψει του αγώνα στην Πολωνία.

Μετά την Σαρδηνία ακολουθούν οι γρηγορότεροι αγώνες της χρονιάς, αυτοί της Πολωνίας και Φιλανδίας, είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Michel Nadan και συνέχισε, στην Πολωνία ήμασταν πάντα ανταγωνιστικοί και τερματίσαμε στο βάθρο την πρώτη χρονιά που επιστρέψαμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάτι το οποίο επαναλάβαμε και πέρσι. Ξέρουμε ότι το αυτοκίνητο αποδίδει πολύ καλά στο χώμα και αυτό είναι ένα τεστ στις ψηλές ταχύτητες. Ο στόχος μας είναι και τα δυο πρωταθλήματα, κατασκευαστών και οδηγών και πρέπει να φέρνουμε καλά αποτελέσματα σε όλους τους αγώνες αν θέλουμε να είμαστε στη μάχη με την MSport. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και με τα τρία μας πληρώματα για να μπορέσουμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.  

Οι Neuville-Gilsoul στην Πολωνία έχουν σαν στόχο να συνεχίσουν την καλή πορεία που έχουν από το Μεξικό και μετά, καθώς μετράνε μόνο τερματισμούς στο βάθρο. Μετά από εφτά αγώνες είναι στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 18 βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο Sebastian Ogier και γνωρίζουν ότι κάθε αγώνας είναι κρίσιμος.

Πραγματικά απολαμβάνω την Πολωνία και μου αρέσει να οδηγώ σε αυτές τις ειδικές διαδρομές καθώς είναι ανοικτές και δεν έχουν επικίνδυνες στροφές. Μπορείς να φανείς λίγο πιο γενναίος σε αυτό τον αγώνα και να πάρεις περισσότερα ρίσκα. Από τη μια είναι διασκεδαστικό όταν αναπτύσσουμε μεγάλες ταχύτητες, όμως από την άλλη πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε να πιέζουμε ούτως ώστε να μπορέσουμε να παραμείνουμε στο κυνήγι του τίτλου. Τώρα είμαστε στο μέσο της χρονιάς και η κάθε απόφαση που παίρνουμε μετράει.

Ο φετινός αγώνας αποτελείται από 23 ειδικές διαδρομές μήκους 326.4km και η βάση του βρίσκεται στο Mikolajki το οποίο είναι αρκετές ώρες μακριά από την Βαρσοβία. Εκεί θα είναι η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα. καθώς επίσης και η υπερειδική, η οποία θα διεξαχθεί τρείς φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το πρόγραμμα της Παρασκευής είναι το ίδιο με πέρσι και περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές επαναλαμβανόμενες όπως επίσης και δυο περάσματα απο την υπερειδική, συνολικού μήκους 116.16km. Το Σάββατο θα διεξαχθούν ακόμα τέσσερις ειδικές επαναλαμβανόμενες στα βόρεια της χώρας και η μέρα θα ολοκληρωθεί με ακόμα ένα πέρασμα από την υπερειδική διαδρομή. Την Κυριακή στο πρόγραμμα είναι ακόμα τέσσερις ειδικές διαδρομές μεταξύ των οποίων και η power stage που θα γίνει στο Peprotki.