Μεγάλο το ενδιαφέρον για το Αμερικανικό MXGP

Σε μερικές μέρες οι αναβάτες του παγκοσμίου πρωταθλήματος MXGP θα τρέξουν σε Αμερικανικό έδαφος και συγκεκριμένα στον αγώνα Monster Energy MXGP of USA. Οι αγώνες στις Ηνωμένες πολιτείες είναι πάντα απολαυστικοί καθώς οι αγωνιζόμενοι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έχουν να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις, αφού τρέχουν μαζί τους και οι καλύτεροι Αμερικανοί αναβάτες.

Τα βλέμματα αυτή την βδομάδα είναι στραμμένα στον φετινό Αμερικανό πρωταθλητή Eli Tomac, καθώς όλοι περιμένουν να δουν πως θα αντιδράσει μετά την ήττα που δέχτηκε την προηγούμενη βδομάδα από τον Jefrey Herlings, ο οποίος έτρεξε στο Αμερικανικό πρωτάθλημα προσπερνώντας μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο τον Tomac στο δεύτερο χιτ.

Τώρα, μια βδομάδα αργότερα οι Αμερικανοί φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν για δεύτερη φορά τους ταχύτερους αναβάτες motocross στον κόσμο, να τρέχουν εναντίων των δικών τους αναβατών. Ο Tomac μετά την κατάκτηση του Αμερικανικού πρωταθλήματος την προηγούμενη βδομάδα, χωρίς να έχει πλέον άγχος για βαθμούς θα μπορέσει να επικεντρωθεί στον αγώνα χωρίς να έχει στο μυαλό του τη συλλογή βαθμών.

‘’Είμαι έτοιμος’’ Είπε ο Tomac, ‘’Οπωσδήποτε είμαι. Είμαι ενθουσιασμένος που θα ανταγωνιστώ με τους υπόλοιπους  σε μια πίστα καινούργια όπου δεν έχει δει η τρέξει κανείς. Αυτό κάνει τον αγώνα ίσο προς όλους. ‘’

Πέραν από τον Tomac, στην κλάση MXGP θα αγωνιστούν επίσης και οι συμπατριώτες του Cooper Webb και Justin Barcia. Αρκετοί καλοί Αμερικανοί αναβάτες θα τρέξουν και στην κατηγορία ΜΧ2 και ένας από αυτούς είναι και ο Adam Cianciarulo. Ο αναβάτης της Pro Circuit Kawasaki κέρδισε την κατηγορία του την προηγούμενη βδομάδα για το Αμερικανικό πρωτάθλημα και ανυπομονεί να τρέξει με τους καλύτερους αναβάτες της ΜΧ2.

‘’Οπωσδήποτε’’ είπε ο Cianciarulo και συνέχισε, ‘’Είμαι πάντα έτοιμος για νέες προκλήσεις και το γεγονός ότι θα τρέξω με τους αναβάτες της ΜΧ2 θα είναι πολύ ενδιαφέρων. Αυτοί οι τύποι δεν αστειεύονται καθόλου. Έχουν αρκετό ταλέντο και όπως είδαμε και τον Jefrey Herlings την προηγούμενη βδομάδα τα πράγματα θα είναι εξίσου δύσκολα και στην κατηγορία ΜΧ2. Πιστεύω ότι αρκετοί Αμερικανοί αναβάτες μπορούν να είναι κοντά στον ανταγωνισμό και νομίζω θα μπορέσουμε να δούμε σε τι βαθμό είμαστε εν συγκρίσει με αυτούς. Θα είναι συναρπαστικό για όλους και παράλληλα είναι μια ευκαιρία για μένα να ανταγωνιστώ εναντίων των καλύτερων αναβατών στο κόσμο.’’