kapodistrias
Home Motorcycle MotoGP Μεγάλη νίκη του Rins μετά από σκληρες μάχες!

Μεγάλη νίκη του Rins μετά από σκληρες μάχες!

Η Suzuki έκανε μια ανακοίνωση σοκ τον Μάιο ότι θα εγκαταλείψει τα MotoGP στο τέλος της σεζόν του 2022 μόλις δύο χρόνια αφότου κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τον Joan Mir. Από εκείνη τη στιγμή, η σεζόν της Suzuki άλλαξε εντελώς και οι επιδόσεις έπεσαν πάρα πολύ. Μέχρι σήμερα. Ξεκινώντας από τη 10η θέση στη σχάρα εκκίνησης, ο Alex Rins κατάφερε να κερδίσει τον Marc Marquez και τον Pecco Bagnaia με μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο και να γίνει ο έβδομος διαφορετικός νικητής του 2022.

Ο κάτοχος της pole position, Jorge Martin, κατάφερε να στρίψει πρώτος, με τους Marc Marquez και Fabio Quartararo να τον ακολουθούν.

Η εξαιρετική εκκίνηση του Quartararo κράτησε μόνο δύο στροφές ωστόσο, καθώς τόσο ο Bagnaia – ο οποίος είχε κακή εκκίνηση από την τρίτη θέση αφού δυσκολεύτηκε να ενεργοποιήσει τις συσκευές ρύθμισης ύψους – όσο και ο Aleix Espargaro της Aprilia, πέρασαν μπροστά από τον αναβάτη της Yamaha.

Ο Fabio θα έχανε την πέμπτη θέση από τον Jack Miller, ο οποίος είχε ξεκινήσει να ανεβαίνει δυναμικά από την όγδοη θέση.  Ο Luca Marini θα ήταν ο επόμενος που θα περνούσε τον Quartararo στην έβδομη θέση στην πρώτη στροφή του έκτου γύρου.

Ο αγώνας του Quartararo θα γινόταν καταστροφικός τρεις στροφές αργότερα, όταν έχασε τα φρένα στην τέταρτη στροφή, βγήκε εκτός πίστας και βρέθηκε πίσω στην 22η θέση. Θα επέστρεφε στους βαθμούς στη 15η θέση στους επόμενους γύρους, αλλά θα έχανε το μπροστινό της Yamaha στην δεύτερη στροφή του 11ου γύρου και θα εγκατέλειπε τον αγώνα μετά την πτώση του. Όντας ο τρίτος στους τέσσερις τελευταίους αγώνα που δεν παίρνει βαθμούς, ο Quartararo έχασε τώρα το προβάδισμα στο Πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το Grand Prix της Πορτογαλίας.

Όταν έπεσε ο Quartararo, ο Martin συνέχιζε να προηγείται, αλλά ο Rins είχε ανέβει από την 10η θέση στη σχάρα εκκίνησης, έχοντας προσπεράσει τους Aleix Espargaro, Jack Miller και Pecco Bagnaia στην δεύτερη στροφή στους γύρους 6 έως 8.
Στον ένατο γύρο , ο Alex Marquez έχασε τα φρένα στην τέταρτη στροφή και εμβόλισε τον Jack Miller, ο οποίος ήταν έκτος εκείνη την στιγμή, βγάζοντας και τους 2 εκτός αγώνα.

Ο Rins πέρασε μπροστά από τον Marc Marquez στην πρώτη στροφή του 11ου γύρου, πριν κάνει την πρώτη του κίνηση στην εσωτερική του Martin για την πρώτη θέση στην τρίτη στροφή, 3 γύρους αργότερα.
Η παρουσία του στην κορυφή δεν θα κρατούσε πολύ ωστόσο, καθώς ο Bagnaia τον πέρασε στο slipstream στην αρχή του 15ου γύρου, έχοντας κάνει μια διπλή προσπέραση στους Martin και Marquez στην τέταρτη στροφή του προηγούμενου γύρου.

Ο Rins, ο Marquez και ο Martin συμμετείχαν σε μια μάχη για την δεύτερη θέση μέχρι τον τελευταίο γύρο καθώς ο Bagnaia δεν μπόρεσε να ανοίξει την διαφορά αό αυτό το γκρουπ.

Στον 20ο γύρο ο Rins θα ξαναέπαιρνε για λίγο το προβάδισμα από τον Bagnaia στην τρίτη στροφή, αλλά ο Ιταλός θα περνούσε και πάλι μπροστά στον επόμενο γύρο, με τον Marco Bezzecchi, που είχε αρχίσει να ανεβάζει ρυθμό, να περνάει στη δεύτερη θέση αμέσως μετά.

Ο Rins θα έπαιρνε και πάλι την δεύτερη θέση στον 25ο γύρο, αποκρούοντας τον Marquez, ο οποίος έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και ήταν συνεχώς στις θέσεις του βάθρου, στον επόμενο γύρο για να κάνει την επίθεσή του στον Bagnaia στην δεύτερη στροφή του τελευταίου γύρου.

Ο Marquez ακολούθησε τον Rins στην ίδια στροφή, πέρασε τον Bagnaia και έβαλε στο στόχαστρο τον αναβάτη της Suzuki, κατευθυνόμενος στο δυνατό φρενάρισμα της στροφής 4.

Ο Rins έμεινε σταθερός, κρατώντας μια αμυντική γραμμή στο τελευταίο δυνατό φρενάρισμα της στροφής 10 για να διασφαλίσει ότι θα φτάσει στην καρό σημαία 0,186 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Marquez για να πάρει την τέταρτη νίκη του στα MotoGP.

Ο Bagnaia δεν κατάφερε να περάσει τον Marquez – ο οποίος κατέγραψε το 100ο του βάθρο στα MotoGP και το πρώτο του για το 2022 – για μόλις 0,038 δευτερόλεπτα και τερμάτισε τρίτος, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με μια διαφορά 14 βαθμών, καθώς ο Bezzecchi πήρε τελικά την τέταρτη θέση, μπροστά από τον Enea Bastianini– ο οποίος ήταν 18ος στα πρώτα στάδια του αγώνα – στην τέταρτη.

Αυτή η πέμπτη θέση αποδεικνύεται κρίσιμη για τον Bastianini για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για τον τίτλο, καθώς απέχει 42 βαθμούς από τον Bagnaia με 50 να απομένουν στο τραπέζι.

Ο Luca Marini συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα, μπροστά από τον Jorge Martin. Ο Johann Zarco έφερε την Ducati του στην όγδοη θέση, ενώ πίσω του έκλεισαν την δεκάδα οι Aleix Espargaro και Brad Binder.

Πηγή:mgp.gr