Μία 4η και μια 7η θέση την πρώτη μέρα στην Ιταλία για τον Τζιωρτζή

Πάλεψε για να ανεβεί στο βάθρο ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, στην πρώτη ημέρα του τρίτου αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος NASCAR 2023 που διεξάγεται στην πίστα Vallelunga της Ιταλίας, όμως δεν τα κατάφερε. Ο Κύπριος οδηγός κατέγραψε μία τέταρτη θέση στη EURO NASCAR 2 και μία έβδομη στη EURO NASCAR PRO.

Η αρχή έγινε με τον αγώνα του στη EURO NASCAR PRO όπου για τρίτη φορά στην παρθενική του παρουσία στην κατηγορία βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα του τερματισμού (σ.σ. τη μία φορά ήταν στους πρώτους πέντε), παίρνοντας την έβδομη θέση. Νικητής στον αγώνα αναδείχθηκε ο Ιταλός G. Ercoli, ο οποίος προπορεύεται και στη γενική κατάταξη.

Στη συνέχεια έκανε την προσπάθειά του στη EURO NASCAR 2, στην οποία, αν και πάλεψε μέχρι το τέλος, έμεινε για πρώτη φορά εκτός βάθρου, αφού στις προηγούμενες τέσσερις κούρσες της χρονιάς είχε ισάριθμες παρουσίες στο ψηλότερο βάθρο. Ο Τζιωρτζής ξεκίνησε από την τρίτη θέση στη γραμμή εκκίνησης, έχασε μία θέση στην αρχή του αγώνα κι ακολούθως πάλεψε μέχρι τον τελευταίο γύρο με τον G. Linster για την τρίτη θέση. Τερμάτισε μπροστά από τον οδηγό από το Λουξεμβούργο, αλλά επειδή ο Τζιωρτζής τον άγγιξε πριν από το προσπέρασμά του (που έγινε λίγες στροφές πριν από τον τερματισμό), δέχθηκε ποινή και έτσι η τρίτη θέση πήγε στον G. Linster. Πρώτος ήταν ο Ιταλός Α. Νaska, που πλησίασε τον πρωτοπόρο Βλαδίμηρο Τζιωρτζή στους 14 πόντους στη γενική κατάταξη.

Η συνέχεια για τον οδηγό της Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή (09/07). Το πρωί θα τρέξει στον δεύτερο αγώνα του στη EURO NASCAR 2 (11:30) κι ακολούθως για τη EURO NASCAR PRO (15:30).