Home Rally Λάρνακα Rally Sprint 2021: Ανατροπή και τίτλος για τον Γιώργο Πολυκάρπου

Λάρνακα Rally Sprint 2021: Ανατροπή και τίτλος για τον Γιώργο Πολυκάρπου

Σε πραγματικό θρίλερ εξελίχθηκε ο τελευταίος αγώνας του HONDA/GALATARIOTIS – ENI Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αγώνων Ταχύτητας, τον οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Στο φινάλε της σεζόν τον τίτλο διεκδίκησαν πέντε οδηγοί οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στη μήκους 2.4km διαδρομή. Κοντράστ συναισθημάτων, ανατροπές και μια εκπληκτική σεζόν έφτασε στο τέλος με τον SHOCKS LAB Γιώργο Πολυκάρπου να κάνει την ολική ανατροπή και να κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο.

Ο νεαρός πήγε στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα πέμπτος στη βαθμολογία και ήθελε πάση θυσία τη νίκη με συνδυασμό αποτελεσμάτων αφού ο κυριότερος του αντίπαλος ήταν πρωτίστως ο Νίκος Θωμά αλλά και ο Ηλίας Πιερή.

Ο Πολυκάρπου οδήγησε στο όριο το Mitsubishi Lancer EVO III και ήταν ταχύτερος από τη δοκιμαστική διαδρομή. Ο ρυθμός του ήταν ο ίδιος στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή όπου σημείωσε χρόνο 2:03:01 ο οποίος όπως φάνηκε στο τέλος ήταν ο καλύτερος της ημέρας.

Στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή ήταν σχεδόν δυο δευτερόλεπτα πιο αργός όμως αυτό καμία σημασία δεν είχε αφού από τους υπόλοιπους κανένας δεν κατάφερε να τον συναγωνιστεί για τη νίκη.

Την καλύτερη του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ευαγόρας Κούλουρος πίσω από το τιμόνι του Mitsubishi Lancer EVO III. Κυριολεκτικά άφησε άπαντες άφωνους με την απόδοση του και ολοκλήρωσε τον αγώνα στη δεύτερη θέση γενικής με χρόνο 2:06.65 στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή.

Ο SHOCKS LAB Πανίκος Πολυκάρπου (Mitsubishi Lancer EVO IX) ήταν ανταγωνιστικός και έχασε τη δεύτερη θέση για μόλις 26 δέκατα του δευτερολέπτου (2:06.91). Ο ομαδικός στόχος όμως επιτεύχθηκε καθώς αυτό ήταν και το πρωταρχικό πλάνο.

Ο Γιάννος Ιωαννίδης (Mitsubishi Lancer EVO IX) είχε καλύτερο χρόνο το 02:08.38 στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή και πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση γενικής, κερδίζοντας παράλληλα και την κατηγορία RC2. Είχε βλέψεις για τον τίτλο στη συγκεκριμένη κατηγορία όμως τελικά δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Ηλίας Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO VI) δεν ανταποκρίθηκε στις περιστάσεις καθώς δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στη διεκδίκηση της νίκης. Από τον αγώνα δεν έφυγε με άδεια χέρια αφού κέρδισε τον τίτλο στην κατηγορία RCS2.

Έκτος γενικής ολοκλήρωσε ο Νίκος Θωμά ο οποίος ήταν και αυτός στη διεκδίκηση του τίτλου και είχε την “πολυτέλεια” στην περίπτωση που ήταν πρώτος ο Γιώργος Πολυκάρπου να τον κατακτήσει ακόμα και με την τέταρτη θέση.

Μετά και την πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή τα δεδομένα ήταν υπέρ του καθώς ήταν τέταρτος και εντός στόχων. Στο δεύτερο πέρασμα όμως ένα μικρό λάθος ήταν αρκετό για να του στερήσει την ύψιστη διάκριση στους αγώνες ταχύτητας. Από το 2021 φεύγει πρωταθλητής στην κατηγορία RCK1 αφήνοντας σε όλους αλησμόνητες στιγμές πίσω από το τιμόνι του Semog Bravo Sport.

Στη διεκδίκηση του τίτλου ήταν και ο Σταύρος Αντωνίου (Mitsubishi Lancer EVO X R4) όμως κυριότερος του στόχος ένεκα και των βαθμολογικών περιστάσεων ήταν το πρωτάθλημα στην κατηγορία RC2. Με τον τερματισμό στην έβδομη θέση γενικής και στη δεύτερη στην κατηγορία RC2 υλοποίησε τον στόχο όντας ο πρωταθλητής στην κατηγορία.

Με το ίδιο αυτοκίνητο έτρεξε και ο Δημήτρης Πιερή τερματίζοντας στην όγδοη θέση. Σταθερά περάσματα είχε ο Μάριος Παναγιώτου με το Mitsubishi Lancer EVO IX ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην ένατη θέση. Οι Ιάκωβος Πενταράς/Νικόλας Ψύλλος έφεραν το Mitsubishi Lancer EVO VIστην πρώτη δεκάδα όντας μόλις 20 δέκατα πιο αργοί από τον Παναγιώτου.

Στην δικίνητη κατηγορία ο Χρυσόστομος Παντελή με το Citroen DS3 ήταν ο ταχύτερος οδηγός και δίκαια έφυγε νικητής από το Λάρνακα Rally Sprint. Είχε πανομοιότυπα περάσματα και στις δυο χρονομετρημένες διαδρομές όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για να κερδίσει την κατηγορία ολοκληρώνοντας παράλληλα και στην 13η θέση γενικής.

Ο Δημήτρης Παρέλλης επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και μετά το TRIAL στην Λάρνακα αγωνίστηκε με το γνωστό Opel Corsaκαι στον αγώνα Rally Sprint της Λάρνακας. Ολοκλήρωσε δεύτερος μεταξύ των δικίνητων αυτοκινήτων προσφέροντας μάλιστα και αρκετό θέαμα, ενώ παράλληλα ήταν πρώτος στην κατηγορία RC3 και 14ος γενικής.

Δυνατές μάχες έγιναν στην κατηγορία RCS1 μεταξύ του Μάριου Ζάκου και του Μιχάλη Σοφοκλέους, αμφότεροι με VW GOLF GTI. Οι δυο τους χάρισαν μοναδικές στιγμές στους φιλάθλους αφού το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε σε δέκατα του δευτερολέπτου.

Ο Μάριος Ζάκος ήταν ο ταχύτερος εκ των δυο στον αγώνα με χρόνο 02:23.23, με τον Σοφοκλέους να μένει δεύτερος με χρόνο 27 δέκατα πιο αργό (02:23.50). Εντούτοις ο Σοφοκλέους ολοκλήρωσε ιδανικά τη φετινή σεζόν καθώς είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία RCS1.

Ο Σωκράτης Παπαναστασίου (Seat Ibiza) είχε τις δικές του πιθανότητες για τον τίτλο της κατηγορίας όμως η τρίτη θέση που έφερε στον αγώνα δεν ήταν αρκετή για να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα.

Πρωταθλητής στην κατηγορία RC4 αναδείχθηκε ο Αργύρης Σταύρου με το Suzuki Swift. Ο Σταύρου εν τη απουσία του πρωτοπόρου Κωνσταντίνου Ζάκου ήθελε μόλις δυο βαθμούς για να κατακτήσει τον τίτλο, κάτι που κατάφερε χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα.

Ο Ρίκκος Παναγιώτου με το Suzuki Vitara έκανε μοναχικό αγώνα στην κατηγορία RCT1 όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να τερματίσει στην 20η θέση μπροστά μάλιστα και από τετρακίνητα αυτοκίνητα.

Τερματισμό στον αγώνα είχαν επίσης και οι Σταύρος Υπερμάχου (Mitsubishi Lancer EVO VII) στην 11η θέση, Γιώργος Νέστωρος (Mitsubishi Lancer EVO X) στην 12η θέση, Χριστόδουλος Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO VI) στην 19η, Παναγιώτης Ξενοφώντος/Κώστας Ευριπίδου (HondaCivic) 21ος, Περικλής Νικολαΐδης (VW GOLF GTI) 22ος, Βαγγέλης Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO VI) 23ος, Πικκής Γιώργος (Ford Escort) 24οςκαι Στέλιος Λαός (Mitsubishi Lancer EVO III) 25ος.

Κύριος χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες EXIDE και την Comline Auto Parts.

Official Final Results

 

 

Exit mobile version