Λάρνακα ράλισπριντ: Preview

Την Κυριακή 2 Απριλίου διεξάγετε ο δεύτερος αγώνας για το παγκύπριο πρωτάθλημα ταχύτητας με διοργανωτή το σωματείο της ομώνυμης πόλης. Η διαδρομή όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας βρίσκετε στην περιοχή Κόσιης στο ίδιο σημείο με πέρσι και το μήκος αυτής είναι 2.17 χιλιόμετρα σε χωμάτινη επιφάνεια.

Συνολικά 27 οδηγοί δήλωσαν συμμετοχή, με όλους τους πρωταγωνιστές των τελευταίων χρόνων να δηλώνουν παρών. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Νικόλας Γεωργίου θα ψάξει το δυο στα δυο το οποίο θα του δώσει ώθηση για τη συνέχεια, όμως στο δρόμο προς τη νίκη αυτή τη φορά θα έχει να αντιμετωπίσει και τους Ηλία Πιερή και Πρόδρομο Προδρόμου οι οποίοι επιστρέφουν στην ενεργό δράση. Επιστρέφει επίσης και ο Πέτρος Πέτρου ο οποίος θα δοκιμάσει δυνάμεις μετά από τρία χρόνια απουσίας, όπως επίσης και ο Πάμπος Λαός. Μαζί με τους προαναφερθέντες τη διάκριση θα διεκδικήσουν και οι Μάριος Παναγιώτου, Pepsis και Pepsis Junior 1.

Στη δικίνητη κατηγορία ο Μιχάλης Σοφοκλέους έχει τον πρώτο λόγο για επικράτηση με τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου να αφήνουν ανοικτά όλα τα αποτελέσματα.

Ο αγώνας αναμένετε να ξεκινήσει στις 10 με την αναγνωριστική διαδρομή και θα ακολουθήσουν η δοκιμαστική και δυο χρονομετρημένες διαδρομές.

Οι αγώνες ταχύτητας ανέκαθεν κρίνονταν σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, καθώς οι οδηγοί στις δυο χρονομετρημένες διαδρομές πρέπει να τα δώσουν όλα ούτως ώστε να σημειώσουν τον ταχύτερο χρόνο. Ρίχνοντας μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα από το 2010 και μετά βλέπουμε ότι τον αγώνα της Λάρνακας κέρδισαν πέντε διαφορετικοί οδηγοί εκ των οποίων οι τρείς στο τέλος της εκάστοτε χρονιάς αναδείχθηκαν πρωταθλητές.

Το 2010 ο Παρασκευάς Παρασκευά ήταν ο νικητής στον αγώνα της Λάρνακας και μετά από μεγάλες μάχες που είχε κατά τη διάρκεια της χρονιάς με τον Αντρέα Αντρέου κατάφερε στο τέλος να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα με διαφορά τεσσάρων βαθμών.

Ο Πέτρος Πέτρου κέρδισε τον αγώνα το 2011, όμως στο τέλος της χρονιάς ο Παρασκευάς Παρασκευά ήταν αυτός που κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα με διαφορά έξι βαθμών από τον Πέτρου.

Ο Παρασκευά κέρδισε τέσσερις αγώνες το 2012 εκ των οποίων και αυτόν της Λάρνακας. Ο τρίτος συνεχόμενος τίτλος ήταν γεγονός και δεύτερος τη συγκεκριμένη χρονιά κατατάγει ο Κυριάκος Ιωαννίδης.

Το 2013 ήταν η σειρά του Χρίστου Δημοσθένους να κερδίσει, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον μετέπειτα πρωταθλητή Νικόλα Γεοργίου.

Ο Μάριος Παναγιώτου το 2014 έδειξε ότι είχε ακόμα τις δυνάμεις για να πρωταγωνιστήσει στους αγώνες ταχύτητας. Κατάφερε να κερδίσει τρείς από τους έξι αγώνες της χρονιάς μεταξύ αυτών και η Λάρνακα και να στευθεί στο τέλος πρωταθλητής.

Οι μάχες μεταξύ των Χρήστου Δημοσθένους και Πανίκκου Πολυκάρπου σημάδεψαν τους αγώνες ταχύτητας το 2015. Τον αγώνα της Λάρνακας κέρδισε ο Δημοσθένους ο οποίος στο τέλος της χρονιάς αναδείχθηκε και πρωταθλητής.

Την περσινή χρονιά μετά από απουσία ενός χρόνου επέστρεψε στους αγώνες ταχύτητας ο Νικόλας Γεωργίου. Πιο έμπειρος και πιο ώριμος οδήγησε καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο και κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση τους τέσσερις από τους πέντε αγώνες του πρωταθλήματος, κατακτώντας πανάξια τον τίτλο.

Τη φετινή χρονιά ξεκίνησε με τους ίδιους ρυθμούς που είχε το 2016, κερδίζοντας τον αγώνα της πρεμιέρας και το μεγάλο ερωτηματικό που δημιουργείται είναι: ποιος μπορεί να σταματήσει αυτή τη ξέφρενη πορεία;

LARNACA RALLYSPRINT ENTRY LIST 2017