Κωνσταντίνος Τελεβάντος-Τάκης Σταύρου: Αντίο με τίτλο

Οι Κωνσταντίνος Τελεβάντος-Τάκης Σταύρου μετά τη λήξη του φετινού Cyprus Rally έκλεισαν ένα μεγάλο κεφάλαιο στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα στην ενεργό δράση, καθώς αποφάσισαν ότι δε θα ακολουθούν πλέον με τη νέα χρονιά το πρωτάθλημα.

Το δίδυμο αγωνίστηκε ως επι το πλείστων στη δικήνητη κατηγορία με τις διακρίσεις να έρχονται στη “δύση” της καριέρας τους. Έχοντας μια μεγάλη αποχή από τους αγώνες, οι Τελεβάντος-Σταύρου αποφάσισαν να επιστρέψουν στην ενεργώ δράση το 2016 συμμετέχοντας σε δυο αγώνες (Tour of Cyprus και Cyprus Rally), με ένα Honda Civic.

Η επόμενη χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί και σαν ορόσημο, καθώς έκαναν τη μεγάλη αλλαγή και έτρεξαν σε τρείς αγώνες του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι με τετρακίνητο αυτοκίνητο, ένα Subaru Impreza STI N12.

Ακολούθως, το 2018 επέστρεψαν στην αγαπημένη τους δικήνητη κατηγορία όπου αγωνιζόμενοι με το πανίσχυρο Ford Fiesta R2 της Q8 Rally Team κατάφεραν έστω και δύσκολα να κάμψουν την αντίσταση του μαχητικού Παναγιώτη Ξενοφώντος και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Η φετινή σεζόν μετά από απόφαση του πληρώματος έμελλε να είναι η τελευταία της καριέρας του. Παρά τις ατυχίες που είχαν στον εναρκτήριο αγώνα, το East Safari Rally, ακολούθως η πορεία τους στο πρωτάθλημα της δικήνητης κατηγορίας ήταν καταιγιστική. Κέρδισαν διαδοχικά σε Tour of Cyprus, Palmtrees Rally και τις δυο μέρες του Cyprus Rally, οι οποίες μετρούσαν σαν δυο ξεχωριστοί αγώνες και με αυτό το αποτέλεσμα κέρδισαν το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα λέγοντας αντίο στους αγώνες και την πλήρη εμπλοκή τους στο πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο, αποχωρώντας με τίτλο.

Πλέον, ο Mr OJO Κωνσταντίνος Τελεβάντος θα προσφέρει στο μηχανοκίνητο αθλητισμό από διαφορετικό πόστο, καθώς ανέλαβε χρέη προέδρου του Ομίλου Φίλων Αυτοκινήτου τη φετινή σεζόν, με τους στόχους και τις φιλοδοξίες του να παραμένουν σε ψηλά στάνταρ.
Επι της ευκαιρίας θα ήθελε να ευχαριστήσει τους χορηγούς του οι οποίοι ήταν η OJO SUNGLASSES και Q8 Rally Team. Η παρουσία του στους αγώνες δε θα σταματήσει εντελώς όπως ο ίδιος μας ανέφερε καθώς θα αγωνιστεί μεμονωμένα σε επιλεγμένους αγώνες.

Όσο για εμάς, ήταν μεγάλη μας τιμή που συνεργαστήκαμε με τους Κωνσταντίνο Τελεβάντο και Τάκη Σταύρου έστω και για λίγο, προς το τέλος της καριέρας τους και τους ευχαριστούμε πολύ. Από τούδε και στο εξής η συνεργασία θα συνεχίσει να υφίσταται από διαφορετικό πόστο, αφού σαν πρόεδρος του Ο.Φ.Α ο Κωνσταντίνος Τελεβάντος έχει πολλά να προσφέρει τόσο στο σωματείο όσο και στους αγώνες γενικότερα.

Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου