Κυριαρχία Λιθουανών, Εκπλήξεις, Συγκινήσεις, Βροχές και Ρεκόρ Ταχύτητας στον 2ο Γύρο του Drift Kings στην Γαλλία

Ο 2ος γύρος του διεθνούς πρωταθλήματος Drift Kings 2024, σηματοδότησε ένα πρώιμο αλλά κρίσιμο στάδιο στο δρόμο προς τον τίτλο του πρωταθλητή. Με 160 οδηγούς να αγωνίζονται στην Γαλλία, η μάχη ήταν έντονη και μόνο οι ισχυρότεροι κατάφεραν να λάμψουν. Κάθε βαθμός από εδώ και πέρα ​​είναι ζωτικής σημασίας και ο ανταγωνισμός έχει θέσει ψηλά τον πήχη για τουςεπόμενους γύρους.

Το Anneau du Rhin είναι γνωστό ως η ταχύτερη πίστα της χρονιάς και ανταποκρίθηκε στη φήμη του για άλλη μια φορά. Ο τοπικός θρύλος και Πρωταθλητής Drift Kings του 2021 Steve Leiber σημείωσαν νέο ρεκόρ ταχύτητας εισόδου με το απίστευτο 186 χλμ/ώρα, ξεπερνώντας το δικό του ρεκόρ του 2023 των 182 χλμ/ώρα, με τους θεατές να ενθουσιάζονται από την ταχύτητα και ικανότητα του οδηγού.

Το Σαββατοκύριακο παρουσίασε διάφορες καιρικές προκλήσεις, από μια καυτή Παρασκευή έως ένα βροχερό Σάββατο και μια μικτή συννεφιασμένη Κυριακή. Αυτές οι μεταβαλλόμενες συνθήκες δοκίμασαν τις ικανότητες των οδηγών να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις τους για βέλτιστη πρόσφυση και ταχύτητα, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο δυσκολίας στον ανταγωνισμό.

Στη κατηγορία Queen, η περσινή πρωταθλήτρια Sandra Janusauskaite ήταν άτυχη αφού έχασε δύο κινητήρες στον πρώτο γύρο. Οι δύσκολες συνθήκες της πίστας την οδήγησαν σε διπλό μηδέν, ανοίγοντας την πόρτα για τις Γαλλίδες συναθλήτριες της για να κυριαρχήσουν. Η Gaelle Mayet αναδείχθηκε νικήτρια του δεύτερου γύρου, επιδεικνύοντας τις εξαιρετικές της ικανότητες.

Παρόλο που ο Γάλλος Florian Loyenet κέρδισε στην κατηγορία Pro2, ο πραγματικός ενθουσιασμός βρισκόταν αλλού. Οι Ούγγροι Erik Lobmayer και Richard Miklos ανταγωνίζονται σκληρά για το πρωτάθλημα και πλέον είναι σχεδόν ισόβαθμοι στην κατάταξης της κατηγορίας Pro2.

Η επιστροφή του Hugo Goncalves, του Πορτογαλοελβετού οδηγού, πρόσθεσε ένα ακόμη εξαιρετικό οδηγό, καθώς έδειξε ότι δεν έχει χάσει την αίσθηση και μπορεί να διεκδικήσει το βάθρο του πρωταθλήματος. Ο νεαρός Έλληνας οδηγός Παύλος Σαμαράς εξακολουθεί να είναι το αουτσάιντερ και σίγουρα μπορεί να τον δούμε και αυτόν στο βάθρο του πρωταθλήματος. Ο ανταγωνισμός στο Pro2 έχει πάρει φωτιά όσο πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στους τελικούς στην Ελλάδα.

Η κατηγορία Pro είχε απρόσμενες ανατροπές με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, περσινό πρωταθλητή Γιώργο Χριστοφόρου «ΕΛΑ ΚΟΚΟ» να μην μπορεί να επισκευάσει το αυτοκίνητό του εγκαίρως για τα μονά βαθμολογημένα περάσματα. Αυτή η αποτυχία τερμάτισε πρόωρα το αγωνιστικό του Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, είμαστε σίγουροι ότι ο Κύπριος θα επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ στον 3ο γύρο στο Mariapocs Hungary. Επιπλέον, ο δευτεραθλητής του 2023 Massimo Checchin αγωνίστηκε όλο το Σαββατοκύριακο με προβλήματα στον συμπλέκτη και δεν μπόρεσε να προκριθεί.

Δυσκολίες με τις ασταθείς συνθήκες πίστας αντιμετώπισε και ο Άντρος Αντωνίου από την Κύπρο και δεν κατάφερε να προκριθεί. Σε μια πιο ευχάριστη νότα, ο Γερμανός οδηγός Gerson Junginger με το εμβληματικό κάμπριο E30 έφτασε στο Top 32 και προκρίθηκε στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα.

Ο αγώνας είχε μια συναρπαστική μάχη στο Top 16 μεταξύ του Donatas Macpreiksas και του Patrik Cselotei, όπου ο Macpreiksas βγήκε νικητής. Ο Cselotei όμως κέρδισε αρκετούς βαθμούς για να παραμείνει στην 4η θέση στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Στο Top 8, μια επαφή υψηλής ταχύτητας με πάνω από 180 χλμ/ώρα μεταξύ του Calin Ciortan και του Steve Leiber έστειλε τον Ciortan στους ημιτελικούς και τον Leiber σπίτι, αν και πήρε το τρόπαιο για τη υψηλότερη ταχύτητα.

Οι ημιτελικοί περιελάμβαναν έντονες μάχες: ο poleman και  διεκδικητής του τίτλου Gediminas Levickas από τη Λιθουανία αντιμετώπισε τον εκπληκτικό Ούγγρο Peter Porkolab, ενώ ο Ρουμάνος θρύλος Calin Ciortan αντιμετώπισε τον Λιθουανό Donatas Macpreiksas. Και οι δύο Λιθουανοί βγήκαν νικητές, περνώντας στους τελικούς. Ο Porkolab εξασφάλισε το πρώτο του βάθρο στο Drift Kings μετά την αποχώρηση του Ciortan από τον αγώνα. Ο τελικός μεταξύ Macpreiksas και Levickas ήταν το αποκορύφωμα του Σαββατοκύριακου, με τον Macpreiksas να παίρνει την πρώτη του νίκη στο Drift Kings International. Οι Λιθουανοί οδηγοί κυριάρχησαν τόσο στον αγώνα όσο και στην κατάταξη του πρωταθλήματος, όντας οι καλύτεροι στη Γαλλία.

Έχουμε μόλις έναν μήνα να περιμένουμε μέχρι τον 3ο γύρο στο θρυλικό Trackwood festival. Με σχεδόν 100 οδηγούς να αναμένονται, ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός. Εμείς αναμένουμε τον πρωταθλητή μας «ΕΛΑ ΚΟΚΟ» να επιστρέψει στα δικά του πολύ ψηλά επίπεδα, επικρατώντας.  Μπορεί η ατυχία να του στέρησε την πρώτη θέση στην βαθμολογία βρισκόμενος στην 3η, η οποία είναι πλασματική για την ποιότητα του σαν οδηγός αλλά θα επανέλθει στην Ουγγαρία στις 11-13 Ιουλίου.  Εκεί πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε την προσπάθεια του πρωταθλητή μας….