Κυπριακή Δύναμη: Ο Τσουλόφτας θα τρέξει στην κατηγορία ERC Junior

Ο νεαρός Κύπριος οδηγός Αλέξανδρος Τσουλόφτας θα ακολουθήσει το 2019 όλο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πιο συγκεκριμένα την κατηγορία Junior μετά τη συμφωνία που έκανε με την DBO Motorsport GmbH.

Παρά τη λίγη εμπειρία που έχει ο Τσουλόφτας στο ντεμπούτο του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2017 στο Ράλι Ακρόπολις τερμάτισε τέταρτος, στον πρώτο του μάλιστα αγώνα με αυτοκίνητο R5. Στο Cyprus Rally δυο βδομάδες αργότερα ήταν δεύτερος μετά από εννέα ειδικές διαδρομές και τέθηκε εκτός συναγωνισμού μετά από διπλό κλατάρισμα ελαστικών. Επέστρεψε δριμύτερος στην Golden Stage όπου ήταν ο ταχύτερος Κύπριος οδηγός, λαμβάνοντας παράλληλα και το βραβείο Colin McRae ERC Flat Out Trophy για την πολύ καλή προσπάθεια του.

Ο Τσουλόφτας το 2018 αγωνίστηκε σε δυο αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις αποχώρησε μετά από πρόβλημα στο διαφορικό, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε κερδίσει δυο ειδικές. Στο Cyprus Rally έμεινε εκτός διεκδίκησης του βάθρου μετά από μηχανικό πρόβλημα. Επανήλθε τη δεύτερη μέρα κερδίζοντας το σκέλος, ενώ παράλληλα ήταν ο ταχύτερος στην Gloden Stage με διαφορά περισσότερη από 20 δευτερόλεπτα. Αυτή του η απόδοση ανάγκασε το Eurosport.com να τον φωνάζει ERC΄s Golden Boy.

Πριν από τους αγώνες ράλι ο Τσουλόφτας συμμετείχε σε διαγωνισμούς σωματικής διάπλασης πριν τραυματιστεί. Ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας θα αλλάξει το Citroen DS3 R5 το οποίο αγωνιζόταν μέχρι σήμερα και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα τρέξει με ένα Skoda Fabia R5 υποστηριζόμενος από την Toksportη οποία έχει τη βάση της στην Γερμανία. Ο 26χρονος θα βαθμολογείται για τη γενική κατάταξη και την ERC1, κατηγορία η οποία είναι για οδηγούς οι οποίοι είναι μικρότεροι από 28 χρονών στην αρχή του 2019 και τρέχουν με αυτοκίνητα R5. 

«Το ERC είναι ο ιδανικότερος χώρος για να μπορέσουν να προπονηθούν νεαροί οδηγοί με απώτερο σκοπό το ψηλότερο επίπεδο», ανέφερε ο Τσουλόφτας. «Με αγώνες σε όλες τις επιφάνειες και συνθήκες και την παγκόσμια προβολή από το Eurosport και άλλα δίκτυα, στο ERC μπορείς να φτιάξεις την καριέρα σου πριν ανέβεις στο ψηλότερο επίπεδο. Η κατηγορία ERC1 θα είναι ”βιτρίνα’’ για μένα. Στόχος μου είναι να διεκδικήσω τον τίτλο και από κει και πέρα να τερματίσω όσο πιο ψηλά γίνεται στη γενική κατάταξη. Ωστόσο γνωρίζω ότι στην πρώτη μου χρονιά θα είναι η απόκτηση εμπειριών από όλες τις επιφάνειες των αγώνων. Ταυτόχρονα θα κυνηγήσω και τον τίτλο στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι με το Citroen DS3 R5, άρα η ερχόμενη χρονιά θα είναι πολύ ενδιαφέρων».

Ο Jean-Baptiste Ley Co-ordinator του ERC είπε: «παρακολουθούμε τον Άλεξ στενά, ειδικότερα μετά τη μεγάλη εντύπωση που έκανε στο ντεμπούτο του στο ERCτο 2017 και είμαστε ευχαριστημένοι που θα τρέξει στο ERC Junior με μια κορυφαία ομάδα. Έχοντας λίγη εμπειρία ο Άλεξ έχει πολλά να μάθει, όμως έδειξε ότι έχει την ικανότητα να προσαρμόζετε εύκολα σε νέες συνθήκες, έχοντας μάλιστα πολύ καλό ρυθμό». 

Το 2019 αποτελείται από οκτώ αγώνες, τέσσερις ασφάλτινους και τέσσερις χωμάτινους. Ο αγώνας της πατρίδας του Τσουλόφτα, το Cyprus Rally, είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 27-29 Σεπτεμβρίου και προσμετρά στη γενική κατάταξη. 

Πηγή: erc.com