Κρίνονται οι τίτλοι του Πρωταθλήματος Drift By Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί ο τέταρτος και πέμπτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift By Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil. Ο διπλός αγώνας διοργανώνεται από το Power Drift Club υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Σταθμός και για τους δύο τελευταίους αγώνες της χρονιάς η πίστα Achna Speed Way. Μόνη διαφορά είναι ότι ο χώρος διεξαγωγής θα είναι τόσο το  «Parking» όσο και η «Kuma». Το πρόγραμμα και για τις δύο μέρες αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί με προθέρμανση των διαγωνιζομένων, ακολουθούν τα μονά βαθμολογημένα και μετά από ένα μικρό διάλειμμα κορυφώνεται ο αγώνας με τις διπλές μονομαχίες.

Στο σχεδιαστικό κομμάτι θα ακολουθηθεί και πάλι η λογική του King of Europe με εξαιρετικά ακραίες και επιθετικές γραμμές, ψηλή ταχύτητα και μεγάλες γωνιές.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, με την αφρόκρεμα του Κυπριακού Drift να δηλώνει παρών προμηνύονται δυνατές μάχες με απώτερο στόχο τη νίκη και τους βαθμούς. Στην κατηγορία Pro ο νικητής και των δύο αγώνων της προηγούμενης διπλής αγωνιστικής συνάντησης και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» είναι το μεγάλο φαβορί τόσο για τους δύο αγώνες αλλά και για το πρωτάθλημα. Υποψήφιος για τη νίκη είναι ένας από τους πιο σταθερούς οδηγούς του πρωταθλήματος, ο Νικόλας Νικόλα «Πατάκ», ο οποίος είναι δεύτερος στη βαθμολογία.

Στις επόμενες δύο θέσεις είναι δύο οδηγοί οι οποίοι έφτασαν μια ανάσα από την νίκη φέτος αλλά δεν κατάφεραν να γευτούν αυτή την χαρά. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Σέργιο Γρηγορίου «Sergio» και Πάμπο Νικολάου. Δυνατοί σε κάθε αγώνα παρουσιάζονται επίσης ο πάντα εντυπωσιακός Κυριάκος Μάριου «Τσόδα», Κώστας Σπαρσής, ο περσινός πρωταθλητής SemiPro Βασίλης Χριστοφόρου αλλά και ο νικητής του πρώτου αγώνα Δαύιδ Δαύιδ. Μπορεί οι Άντρος Αντωνίου, Πάμπος Τσουρή και Πάμπος Χαραλάμπους να είναι εκτός διεκδίκησης του τίτλου, όμως είναι πάντα υπολογίσιμοι αντίπαλοι ικανοί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στην κατηγορία Semi Pro, δύο οδηγοί μονοπώλησαν τις νίκες φέτος και αυτοί είναι οι Ανδρέας Νέστωρα και Πόλυς Κωνσταντίνου. Πιο πίσω καραδοκεί ο Χριστόφορος Κωνσταντίνου, ο οποίος παρόλο που δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα αγώνα φέτος εντούτοις δείχνει ότι είναι ικανός να κάνει την έκπληξη. Στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στον νεαρότερο Drifter του πρωταθλήματος Παύλο Σαμαρά, αλλά και τον Μάριο Φιλίππου.  Ο διπλός αγώνας του ερχόμενου Σαββατοκύριακου θα διεξαχθεί χωρίς θεατές μετά και τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για προστασία από την εξάπλωση του Covid-19.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2020 είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil.

Δελτίο τύπου