Και το όνομα αυτού… ŠKODA Fabia RS Rally2

Η ŠKODA Motorsport παρουσίασε και επίσημα το καινούργιο ŠKODA Fabia RS Rally2, αγωνιστικό το οποίο αντικαθιστά το επιτυχημένο Fabia Rally2, το οποίο εξασφάλισε 1710 νίκες Παγκοσμίως στα χέρια διάφορων οδηγών, συμπεριλαμβανομένου και του Andreas Mikkelsen και Kalle Rovanperä.

Το Fabia RS Rally2 είναι βασισμένο στο Fabia δρόμου τέταρτης γενεάς και επωφελήθηκε από μια σειρά αναβαθμίσεων σε σχεδόν κάθε τμήμα.

Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,6 λίτρων αποδίδει σχεδόν 289 ίππους και ροπή 430 Nm μέσω ενώς πεντατάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων (sequential) ενώ η κίνηση είναι και στους τέσσερις τροχούς.

Έχουν γίνει επίσης αρκετές βελτιώσεις στο σύστημα πέδησης, ενώ μεγάλη έμφαση δόθηκε επίσης στο αμάξωμα που διαθέτει 35,8 μέτρα χαλύβδινου σωλήνα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τον κλωβό ασφαλείας, ενώ έγινε και καλύτερη κατανομή βάρους.

Περιλαμβάνει επίσης και ένα καινούργιο πακέτο αεροδυναμικής, μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης και βελτιωμένη ηλεκτρική τεχνολογία. Το αυτοκίνητο έχει ήδη ολοκληρώσει ένα μεγάλο πρόγραμμα δοκιμών και αναμένεται να μπεις στις ειδικές διαδρομές μετά την πρώτη Αυγούστου, καθώς εκκρεμεί η εξασφάλιση του homologation από την FIA.

«Κατά την ανάπτυξη του νέου Fabia RS Rally2 εφαρμόσαμε την εμπειρία που αποκτήσαμε από το προηγούμενο μοντέλο και βελτιστοποιήσαμε κάθε λεπτομέρεια», ανέφερε ο Mladá Boleslav, επικεφαλής της ŠKODA Motorsports. «Ο στόχος ήταν να βελτιωθεί το πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο ράλι στον κόσμο. Είμαι περήφανος για ολόκληρη την ομάδα της ŠKODA Motorsport που επιδίωξε αυτό τον στόχο με μεγάλη αφοσίωση. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μας στο Series Development. Η τέταρτη γενιά H Fabia μας παρείχε μια τέλεια βάση για το Fabia RS Rally2», πρόσθεσε.