Κάμπος Rally Sprint 2024: Μεγάλος νικητής ο Ηλίας Πιερή

Έψαχνε τη νίκη για αρκετό καιρό και τελικά ήρθε!! Ο Ηλίας Πιερή μετά την επικράτηση στον τέταρτο αγώνα της χρονιάς, το Κάμπος Rally Sprint, συγκαταλέγετε από σήμερα στους νικητές των αγώνων ταχύτητας.

Την τέταρτη αγωνιστική συνάντηση διοργάνωσε το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου στην περιοχή του κάμπου σήμερα Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και δήλωσαν συμμετοχή 30 οδηγοί, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό ούτως ώστε να διαπρέψουν στον αγώνα.

Από την δοκιμαστική διαδρομή αρκετοί ήταν αυτοί που έδειξαν τις προθέσεις τους για τον αγώνα, όμως οι δυο χρονομετρημένες είναι ο καθρέφτης και η ουσία για τον κάθε οδηγό.

Στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή ο Λάμπρος Ιωαννίδης πίσω από το τιμόνι του Mitsubishi Lancer Evo IX ήταν αυτός που είχε τον καλύτερο χρόνο (1:51.03) παίρνοντας το προβάδισμα στον αγώνα. Στην δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Πέτρος Πέτρου, επίσης με Mitsubishi LancerEvo IX, ο οποίος σημείωσε το 1:51.39, με τον Ηλία Πιερή στο Mitsubishi Lancer Evo VI να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με χρόνο 1:52.05.

Η δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή ουσιαστικά θα έκρινε και τον νικητή του αγώνα και τα δεδομένα άλλαξαν άρδην μέχρι και την ολοκλήρωση της. Υπο την απειλή της βροχής, η οποία ευτυχώς τελικά δεν ήρθε, όλοι έψαχναν τον χρόνο που θα τους έφερνε στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου.

Ο Ηλίας Πιερή ήταν εντυπωσιακός και με βελτίωση σχεδόν τεσσάρων δευτερολέπτων από την πρώτη του προσπάθεια πήρε μια εκπληκτική νίκη η οποία τον διατηρεί στο κυνήγι του τίτλου. Το 1:48.66 αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους υπόλοιπους οδηγούς, γεγονός που χάρισε την παρθενική νίκη στον Πιερή τόσο στην καριέρα του στους αγώνες ταχύτητας όσο και στο φετινό πρωτάθλημα.

«Ήρθα στον αγώνα και πάλεψα για τη νίκη. Οδήγησα σωστά και χωρίς λάθη και μετά από πολλά χρόνια στους αγώνες ταχύτητας κατάφερα να κερδίσω. Περίμενα καιρό αυτή τη στιγμή και είμαι πολύ ευχαριστημένος αφού πέραν από τη νίκη εξακολουθώ να ελπίζω και για το πρωτάθλημα».

Πάντα πρωταγωνιστής στον κάμπο, ο Γιάννος Ιωαννίδης (Mitsubishi Lancer Evo VII) δεν θα μπορούσε να λείψει από τις θέσεις του βάθρου. Χωρίς να γράψει ανταγωνιστικό χρόνο στην πρώτη χρονομετρημένη προσπάθεια λόγω προβλήματος με το αγωνιστικό, στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή με το 1:49.05 κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην δεύτερη θέση γενικής.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Πέτρος Πέτρου, πήγε στον κάμπο με νέο αγωνιστικό και στην πρώτη του επαφή σε ανταγωνιστικό περιβάλλον στόχος του ήταν οι συλλογή βαθμών για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, κάτι που κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Ο Πέτρου ήταν ένας από τους τρείς οδηγούς που είχαν χρόνο στο 1:49, ενδεικτικό του μεγάλου ανταγωνισμού στον αγώνα.

Το 1:49.18 στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή τον έφερε τρίτο γενικής και εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος με δυο αγώνες να απομένουν.

Το πάλεψε αρκετά ανάμεσα στα αγωνιστικά με κίνηση στους τέσσερις τροχούς και είχε ένα καλό πλασάρισμα ψηλά στην γενική κατάταξη. Ο Λούκας Χριστοφόρου με το SEMOG BRAVOSPORT τερμάτισε στην τέταρτη θέση γενικής με καλύτερο χρόνο το 1:49.79 στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή, ενώ παράλληλα πήρε τη νίκη στην RCK2.

Ο Λάμπρος Ιωαννίδης συνδύασε θέαμα και ουσία στον αγώνα αφού ήταν πέμπτος γενικής με το 1:51.03 που έγραψε στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή. Επίσης, πήρε την πρώτη θέση στην RC2 αυξάνοντας την διαφορά από τους διώκτες του στην βαθμολογία.

Στην έκτη θέση ολοκλήρωσε ο Στέφανος Γεωργίου πίσω από το τιμόνι ενός SEMOG BRAVO SPORT, όντας ένας από τους θεαματικούς οδηγούς στον κάμπο. Ήταν μόλις δέκα εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Ιωαννίδη (1:51.13), χάνοντας στις λεπτομέρειες την πέμπτη θέση. Πέραν τούτου, ο Γεωργίου ήταν ο νικητής στην RCK1.

Ο Δημήτρης Πιερή με το Mitsubishi Lancer Evo VI επίσης κινήθηκε στο 1:51 καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση, με καλύτερο χρόνο το 1:51.49 στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή, ενώ παράλληλα κέρδισε και την RCS2.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου παρά την μεγάλη αποχή από τους αγώνες ταχύτητας, παρουσιάστηκε στον κάμπο ανταγωνιστικός με το Mitsubishi Lancer Evo VII και ήταν σε μεγάλη μάχη με τον Σταύρο Αντωνίου. Πήρε την όγδοη θέση γενικής και δεύτερη στην RCS2 με καλύτερο χρόνο το 1:52.62.

Σταθερή αξία στους αγώνες, ο Σταύρος Αντωνίου είχε ακόμα μια σταθερή απόδοση με το Mitsubishi Lancer Evo X που τον έφερε ένατο γενικής και δεύτερο στην RC2. Καλύτερος χρόνος του Αντωνίου στον αγώνα ήταν το 1:52.66 όντας μόλις τέσσερα εκατοστά πιο αργός από τον Προδρόμου.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Μάριος Παναγιώτου με Mitsubishi Lancer Evo IX. Ο Παναγιώτου ήταν επίσης στο 1:52, όμως κατά 20 εκατοστά πιο αργός από τον Αντωνίου (1:52..86), που του στέρησαν ίσως μια θέση ψηλότερα στην κατάταξη.

Στην 11η θέση και δεύτερος στην RCK2 τερμάτισε ο Ανδρέας Χριστοφόρου με SEMOG BRAVO SPORT και τον ακολούθησαν στην 12η και 13η οι Γιώργος Πολυκάρπου και Κωνσταντίνος Γεωργίου, αμφότεροι με SEMOG BRAVO SPORT, με τον Πολυκάρπου να ολοκληρώνει στην δεύτερη της RCK1.

Ο Κωνσταντίνος Σιόφερος έτρεξε για πρώτη φορά σε αγώνα ταχύτητας με Crosscart και πιο συγκεκριμένα με ένα SEMOGBRAVO SPORT, καταλαμβάνοντας την 14η θέση. Τον ακολούθησε στην 15η ο Κυριάκος Γεωργίου με ένα SPEEDCAREXTREM, με τον Νικόλα Χούτρη να ολοκληρώνει στην 16η με ένα SEMOG BRAVO SPORT.

Στην 17η θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Λάμπρου με Mitsubishi Lancer Evo III, 18ος ο Μάριος Ποταμού (Subaru Impreza) και 19ος ο Βασίλης Κυριάκου (EDGE COMPETITION).

Καλύτερη επίδοση στην δικίνητη κατηγορία είχε ο Παναγιώτης Ξενοφώντος (Honda Civic), ο οποίος με το 2:03.15 πήρε την 2WD ολοκληρώνοντας παράλληλα στην 20η θέση γενικής.

Ο Θωμάς Θεοφάνους τερμάτισε με το Peugeot 106 21ος γενικής και πρώτος στην 2WDS και RCS3.

Τον ακολούθησε στην 22η ο Άγγελος Ξενοφώντος με Peugeot 206, ο οποίος κέρδισε την RCS1. Στην 23η θέση τερμάτισε ο Χρίστος Χούτρης με SEMOG BRAVO SPORT, στην 24η θέση και δεύτερος στην RCS1 τερμάτισε ο Νικόλας Νικολαΐδης με VWGOLF 3 και στην 25η ο Αργύρης Σταύρου με Suzuki Swift, ο οποίος κέρδισε και την RC5.

Οι Νέστωρας Νεστορίδης/Ραφαήλ Στεφάνου με το Honda Civic EP3 τερμάτισαν στην 26η θέση, ο Σωκράτης Παπαναστασίου (SEAT IBIZA) έμεινε στην 27η θέση οι Χάρης Μαμαντόπουλος/Ανδρέας Τσιέλεπος με ένα Ford Fiesta.

Θέματα με το αγωνιστικό αντιμετώπισαν οι Γιώργος Χ’’ Σάββας και Άλεξ Αλεξάνδρου που δεν τους επέτρεψαν να γράψουν ανταγωνιστικό χρόνο.

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ταχύτητας συνεχίζετε συνεχίζεται στις 10 Νοεμβρίου με τον πέμπτο και προτελευταίο που θα διεξαχθεί στην Λεμεσό.