Κάμπος Rally Sprint 2023: Με 31 συμμετοχές ο τέταρτος αγώνας ταχύτητας της χρονιάς

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ταχύτητας επιστρέφει στην δράση την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου με το Κάμπος Rally Sprint. Ο τέταρτος γύρος του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στην περιοχή Κάμπος στο Παραλίμνι με διοργανωτή το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Στην μήκους 2,5 χιλιομέτρων διαδρομή αναμένονται πολύ δυνατές μάχες σε μια αναμέτρηση η οποία είναι η προτελευταία της σεζόν και θεωρείται κρίσιμη για τους διεκδικητές του τίτλου. Η έναρξη της αναγνωριστικής διαδρομής είναι στις 9:45, ακολουθεί η δοκιμαστική διαδρομή και οι δυο χρονομετρημένες οι οποίες θα αναδείξουν και τον νικητή του αγώνα.

Η λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει συνολικά 31 οδηγούς, έτοιμους να προσφέρουν θέαμα σε μια διαδρομή που γνωρίζουν πολύ καλά.  Φαβορί είναι ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Νίκος Θωμά με Semog Bravo Sport, ο οποίος ξεκίνησε ιδανικά την χρονιά με δύο νίκες και μια τρίτη θέση στους πρώτους τρεις αγώνες και προηγείται στη βαθμολογία με 81 βαθμούς.

Υπάρχουν όμως και άλλοι οδηγοί οι οποίοι έχουν τα φόντα για την νίκη αλλά και τον τίτλο όπως τον δεύτερο Πέτρο Πέτρου (Mitsubishi Lancer Evo VII) με 75 βαθμούς και νικητή του τελευταίου αγώνα στην ίδια τοποθεσία αλλά και τον περσινό πρωταθλητή και τρίτο στην βαθμολογία Γιάννο Ιωαννίδη (Mitsubishi Lancer Evo VI) ο οποίος έχει 67 βαθμούς και παραμένει στο κόλπο του τίτλου.

Φαβορί για επικράτηση στην κατηγορία RC 2 είναι ο Λάμπρος Ιωαννίδης ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατηγορίας με 84 βαθμούς. Σε αυτό τον αγώνα σοβαρή υποψηφιότητα για νίκη θέτει επίσης και ο Σταύρος Αντωνίου.

Όσον αφορά την κατηγορία RC S2 όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά καθώς ο πρωτοπόρος Πέτρος Πέτρου είναι μόλις έξι βαθμούς μπροστά από τον Γιάννο Ιωαννίδη (84 έναντι 78) ενώ σοβαρός αντίπαλος είναι ο Δημήτρης Πιερή καθώς επίσης και ο Μάριος Παύλου.

  1. Στην δικήνητη κατηγορία και την RC4 ο πρωτοπόρος με 60 βαθμούς Παναγιώτης Ξενοφώντος θα αγωνιστεί χωρίς αντίπαλο εν αντιθέσει με την RCS1 όπου ο πρωτοπόρος Σωκράτης Παπαναστασίου θα επιδιώξει να αυξήσει τη διαφορά από τους αντιπάλους του.  Απέναντι του όμως θα έχει σκληρό ανταγωνισμό με τους  Άγγελο Ξενοφώντος, Αργύρη Σταύρου, Σοφοκλή Μιχαήλ και Νικόλα Νικολαϊδη να θέλουν να του χαλάσουν τα σχέδια.

Τέλος στην κατηγορία Speed Cars, ξεκινώντας από την RCK1 μεγάλο φαβορί δεν είναι άλλος από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Νίκο Θωμά ο οποίος έχει και το απόλυτο μέχρι στιγμής.  Πιο πίσω βρίσκουμε τον πάντα εντυπωσιακό Κύρο Γεωργίου αλλά και τους Πατέρα και υιό Λουκά και Ανδρέα Χριστοφόρου.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στους Νικόλα Χούτρη, Khatcatrian Haroutune αλλά και στον οδηγό που έκλεψε τις εντυπώσεις στον τελευταίο αγώνα Στέφανο Γεωργίου (Chips Minor) οι οποίοι εκτός από θέαμα θα κυνηγίσουν και μια θέση στο βάθρο.

Στην RCK2 υπάρχει και εδώ το μεγάλο φαβορί ο Μιλτιάδης Μιλτιάδους, ο οποίος μετρά και αυτός το απόλυτο και αντίπαλοι του στον κάμπο θα είναι οι Γιώργος Γεωργίου και Βασίλης Κυριάκου.