Κάμπος Rally Sprint 2020: Κομβικής σημασίας ο αγώνας στο Παραλίμνι

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται από το Σωματείο Αυτοκινήτου Αμμοχώστου ο τέταρτος και προτελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αγώνων Ταχύτητας, ο οποίος τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Η διαδρομή που επιλέγηκε είναι μήκους 3km περίπου στη γνωστή περιοχή κάμπος και οι διαγωνιζόμενοι όπως και σε κάθε αγώνα έχουν δυο ευκαιρίες στα δυο χρονομετρημένα περάσματα να σημειώσουν το χρόνο που θα τους βοηθήσει να υλοποιήσουν τους στόχους τους.

Συνολικά 22 οδηγοί δήλωσαν συμμετοχή και αναμφίβολα με την τροπή που πήρε το πρωτάθλημα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιώργος Πόλυκάρπου είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Ο ταλαντούχος νεαρός μετρά μέχρι στιγμής 2 νίκες και μια δεύτερη θέση και είναι 22 βαθμούς μπροστά από τον πλησιέστερο του αντίπαλο που είναι ο πάντα θεαματικός και γρήγορος Δημήτρης Πιερή. Και οι δυο είναι ανάμεσα στα φαβορί για νίκη όπως επίσης είναι και ο Πέτρος Πέτρου όπου σε κάθε αγώνα είναι εκ των πρωταγωνιστών, μετρώντας μάλιστα και μια νίκη φέτος η οποία ήρθε στον προηγούμενο αγώνα. Υποψήφιος για θέση στο βάθρο είναι και ο Γιάννος Ιωαννίδης ο οποίος την τελευταία τριετία πάντα τερματίζει στην πρώτη τριάδα.

Τις δικές τους μονομαχίες στην κατηγορία RC2 θα δώσουν οι Good Year Μάριος Παναγιώτου, Γιάννος Ιωαννίδης και Κώστας Ζήνωνος, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η κατηγορία RCS2 όπου στα φαβορί για νίκη συγκαταλέγονται οι Μάριος Παύλου, Ιάκωβος Πενταράς, Ανδρέας Τάππος, Σταύρου Σταύρος, Πιερή Junior και Κώστας Παύλου, χωρίς βέβαια να υποτιμούνται και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην κατηγορία. Επάνοδος μετά απο αρκετό καιρό στην αγωνιστική δράση και για τονΠάμπο Λαό ο οποίος θα επιδιώξει μια θέση ψηλά στη γενικη κατάταξη της κατηγορίας.

Ο Κάρλος Κακουράτος θα τρέξει σε ακόμα ένα αγώνα με το Toyota Yaris και έχει την ευκαιρία να γράψει αγωνιστικά χιλιόμετρα και ταυτόχρονα να μαζέψει εμπειρίες και από αγώνες ταχύτητας.

Στη δικήνητη κατηγορία οι μάχες μεταξύ των Θωμά Θεοφάνους και Μιχάλη Σοφοκλέους είναι αυτές που ξεχωρίζουν σε κάθε αναμέτρηση. Στον κάμπο ο βαθμός δυσκολίας θα είναι αυξημένος καθώς στους δυο χωράει και τρίτος και ακούει στο όνομα Χρυσόστομος Παντελή. Πάντα δυνατός και υπολογίσιμος αντίπαλος είναι και ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, με το Νικόλα Καντάρα να έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσει δυνάμεις απέναντι σε πιο δυνατούς και έμπειρους αντιπάλους.

Προϊστορία

Την τελευταία πενταετία τρείς οδηγοί έφυγαν νικητές από το Παραλίμνι. Το 2015 νικητής αναδείχθηκε ο Πανίκος Πολυκάρπου. Δεύτερος τερμάτισε ο Χρίστος Δημοσθένους, ο οποίος στο τέλος της χρονιάς κέρδισε και το πρωτάθλημα, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Πρόδρομος Προδρόμου.

Τις χρονιές 2016, 2017 και 2018 τις νίκες όπως επίσης και τους τίτλους μονοπώλησε ο Chips Junior . Το 2016 πίσω από τον ChipsJunior τερμάτισαν οι Ηλίας Πιερή και Πανίκος Πολυκάρπου, το 2017 δεύτερος και τρίτος ήταν οι Χρίστος Δημοσθένους και PepsisJunior και το 2018 στο βάθρο μαζί με τον Chips Junior ανέβηκαν επίσης οι Pepsis Junior και Δημήτρης Πιερή.

Τέλος, την περσινή χρονιά τον αγώνα όπως και το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν κέρδισε ο Χρίστος Δημοσθένους. Πανίκος Πολυκάρπου και Pepsis Junior ήταν οι οδηγοί που ολοκλήρωσαν στη δεύτερη και Τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Κυριακάτικος αγώνας αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:10 με την δοκιμαστική διαδρομή και θα ακολουθήσουν οι δυο χρονομετρημένες διαδρομές. Η ολοκλήρωση της τέταρτης αγωνιστικής συνάντησης θα γίνει γύρω στις τέσσερις το απόγευμα με την τελετή βράβευσης.

Prov starting list Kambos rallysprint