Κάμπος Rally Sprint 2020: Δυνατή εμφάνιση και νίκη για τον Γιάννο Ιωαννίδη

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου διεξήχθη στην περιοχή κάμπος στο Παραλίμνι ο τέταρτος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αγώνων Ταχύτητας, με διοργανωτή το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου, υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Ο αγώνας ήταν κρίσιμης σημασίας για τους διεκδικητές του φετινού τίτλου αφού ήθελαν πάση θυσία τους βαθμούς της νίκης. Αυτό το γεγονός δεν επηρέασε καθόλου τον Γιάννο Ιωαννίδη ο οποίος σε ένα αγώνα όπου πάντα τερματίζει στο βάθρο τα τελευταία χρόνια, έδειξε τις οδηγηκές του αρετές και δυνατότητες.

Μετά από δυνατή εμφάνιση ο Ιωαννίδης κατάφερε να γράψει τον καλύτερο χρόνο της ημέρας (02:14.99) στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή, ο οποίος όπως αποδείχθηκε στο τέλος του χάρισε και τη νίκη.

Πανομοιότυπους χρόνους στις δυο χρονομετρημένες διαδρομές έγραψε ο Πέτρος Πέτρου ο οποίος κινήθηκε στο 02:15, όμως έμεινε δεύτερος με διαφορά μόλις 10 δέκατων του δευτερολέπτου και εξακολουθεί να είναι στο κόλπο του τίτλου.

Ο εκ των διεκδικητών του τίτλου Δημήτρης Πιερή έκανε ακόμα ένα πολύ καλό αγώνα και ολοκλήρωσε τρίτος γενικής, εν αντιθέσει με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Γιώργο Πολυκάρπου ο οποίος έμεινε τέταρτος γενικής ενώ κέρδισε παράλληλα την κατηγορία RCS2 στην οποία αγωνίζεται.

Ο Κώστας Ζήνωνος χρησιμοποίησε τον αγώνα ταχύτητας στο Παραλίμνι περισσότερο για ξεμούδιασμα και κατάφερε να τερματίσει πέμπτος γενικής και πρώτος στην κατηγορία RC2, με τον Good Year Μάριο Παναγιώτου να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

Οι Αντρέας Ταππος και Ευαγόρας Κούλλουρος ολοκλήρωσαν στην έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα με τον Κάρλο Κακουράτο να εξοικειώνετε αγώνα με αγώνα με το νέο αγωνιστικό και να τερματίζει ένατος. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Μάριος Παύλου.

Η δικίνητη κατηγορία ήταν ένα πραγματικό θρίλερ, με σχεδόν όλους τους πρωταγωνιστές να αντιμετωπίζουν προβλήματα και η εξέλιξη του αγώνα να κρατά σε αγωνία τόσο τους διαγωνιζόμενους όσο και τους θεατές.

Ταχύτερος για ακόμα μια φορά ήταν ο Θωμάς Θεοφάνους ο οποίος έμεινε μακριά από προβλήματα. Οδήγησε για ακόμα μια φορά στο όριο και δίκαια κέρδισε και αυτό τον αγώνα.

Ο Χρυσόστομος Παντελή ολοκλήρωσε δεύτερος με μια μόνο χρονομετρημένη διαδρομή, την πρώτη, καθώς τη δεύτερη δεν την πραγματοποίησε καθώς αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα.

Ο τρίτος της παρέας, ο Μιχάλης Σοφοκλέους, έμεινε τρίτος έχοντας και αυτός μια χρονομετρημένη διαδρομή στο ενεργητικό του, τη δεύτερη, καθώς στην πρώτη αποκόπηκε ο τροχός κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Στη βαθμολογία παρά την τέταρτη θέση που τερμάτισε ο Γιώργος Πολυκάρπου εξακολουθεί να προηγείται με 20 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Δημήτρη Πιερή. Με ένα αγώνα να απομένει είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, όμως στο κόλπο εξακολουθούν να βρίσκονται τόσο ο δεύτερος Δημήτρης Πιερή όσο και ο τρίτος Πέτρος Πέτρου οι οποίοι με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα.

FMSC Auto-Rallysprint 2020 Official Final Results