Ιδού το νέο Volkswagen Polo GTI R5

Αυτά τα χρώματα θα φέρει το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Volkswagen, το Polo GTI R5 που το ντεμπούτο του θα γίνει στο ράλι Καταλονίας, στην Ισπανία, 25-28 Οκτωβρίου.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στο νέο 5θυρο Polo (3θυρο δεν παράγεται) και φέρει κινητήρα 1.600 κ.εκ. απόδοσης (σύμφωνα με τα χαρτιά) 272 ίππων, 5άρι κιβώτιο, κίνηση στους τέσσερις τροχούς και βάρος 1.230 κιλών.

Το Polo GTI R5 αναπτύχθηκε σε διάστημα 20 μηνών και συμπλήρωσε 10.000 χλμ. δοκιμών.

Το αυτοκίνητο θα κάνει μια και μόνο εμφάνιση φέτος στο ράλι Καταλονίας με τους Πέτερ Σόλμπεργκ και Ερικ Καμιλί, απέναντι στα Citroen C3 R5, Peugeot 208 T16 R5, Hyundai i20 R5, Ford Fiesta R5, Skoda Fabia R5.

To αυτοκίνητο από τη νέα χρονιά δεν θα το τρέχει η ίδια η VW Motorsport, αλλά ιδιωτικές ομάδες με τεχνική υποστήριξη από την εταιρία.

Ήδη 15 ομάδες από Αυστρία, Βέλγιο, Φινλανδία, Ιταλία, Παραγουάη, Πορτογαλία,  και Σουηδία έχουν παραγγείλει τον νέο πρωταγωνιστή στην κατηγορία R5.

Κατά την περίοδο των δοκιμών πίσω από το τιμόνι κάθισαν οι Ντίντερ Ντέπινκ, Πόντους Τίντεμαν, Πέτερ Σόλμπεργκ, Μάρκους Γκρόνχολμ, Ρειμόνδος Μπαουμσλάγκερ, Ερικ Καμιλί και Έμιλ Λίντχολμ.

Στον αγώνα της Ισπανίας πάντως, τον μοναδικό σε μικτές Ειδικές Διαδρομές αγώνα του WRC, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την παλιά δόξα του WRC, Πέτερ Σόλμπεργκ και τη νέα δύναμη τον Ερικ Καμιλί απέναντι στον ανταγωνισμό.