Ιδανική αρχή για το C3 R5 και νίκη για τους Ostberg-Eriksen

Μετά τη νίκη του στην κατηγορία WRC2 στον εναρκτήριο αγώνα στο Μόντε Κάρλο, το C3 R5 επιβεβαίωσε την εξαιρετική αρχή στη σεζόν, με την επιβλητική νίκη στη Σουηδία, στον πρώτο αγώνα του αυτοκινήτου σε χιόνι και πάγο και στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία, την WRC2 Pro.


Η αλλαγή κατηγορίας, σε αυτή την περίπτωση από το WRC στο R5 δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση και όμως οι Mads Ostberg-Torstein Eriksen τα πήγαν περίφημα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στον αγώνα της Σουηδίας. Παρά το γεγονός ότι οδήγησαν για πρώτη φορά το αυτοκίνητο ανταγωνιστικά, οι δυο Νορβηγοί ένοιωσαν αμέσως άνετα στο C3 R5 και αυτό αποτελεί απόδειξη για τους πελάτες της Citroën Racing που σκέφτονται να αγοράσουν το αυτοκίνητο.

Mads Ostberg (NOR) and Torstein Eriksen (NOR) of team Citroen Total is seen racing at special stage 9 during the World Rally Championship Sweden in Torsby, Sweden on February 16, 2019

Η ομάδα της Citroën Total ήταν από την αρχή του αγώνα μεταξύ των πρωτοπόρων κερδίζοντας την τρίτη ειδική η οποία της έδωσε την πρωτοπορία στην κατηγορία WRC2 Pro. Αυτό το προβάδισμα διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο μια εμφαντική εμφάνιση με τρείς νίκες σε ειδικές και μια ισοπαλία, στον πρώτο αγώνα του C3 R5 στο χιόνι.


Αυτή η νίκη σηματοδότησε την ιδανική αρχή για τη Citroën και το C3 R5 στη σεζόν και στη νέα κατηγορία WRC2 Pro. Ο επόμενος αγώνας που θα αγωνιστεί η ομάδα είναι το ράλι Αργεντινής (25-28 Απριλίου), όπου οι Mads Ostberg και Torstein Eriksen θα τρέξουν και πάλι με τα χρώματα της Citroën.


Επιπρόσθετα, στο πρόγραμμα των Yoann Bonato-Benjamin Bouloud και Mads Ostberg-Torstein Eriksen, νικητές στην κατηγορία WRC2 στο Μόντε Κάρλο και WRC2 Pro στη Σουηδία αντίστοιχα, η Citroën θα παρακολουθεί και τα C3 R5 των πελατών της ανά το παγκόσμιο.

Μεταξύ των πληρωμάτων που αγωνίζονται στην κατηγορία WRC2 είναι και οι Guillaume de Mevius και Martijn Wydaeghe (DG Sport), οι Benjamin Israël και Marcelo Der Ohannesian (Procircuit Citroën Monster) αγωνίζονται στη Χιλή, οι José Pedro Fontes και Inès Ponte (Sports&You) στην Πορτογαλία και οι Pepe Lopez και Borja Rozada (Sports&You) στην Ισπανία.


Ο αγωνιστικός διευθυντής της Citroën Pierre Budar ανέφερε: «Στις ύπουλες και γλιστερές συνθήκες είναι εύκολο να κάνεις λάθος. Ο Mads χρησιμοποίησε όλη του την εμπειρία και γνώσεις σε αυτού του είδους επιφάνεια έχοντας πολύ καλή απόδοση και αφήνοντας υποσχέσεις στο πρώτο του αγωνιστικό ντεμπούτο με το C3 R5. Προσπαθούμε συνεχώς να ρυθμίσουμε το χειρισμό του αυτοκινήτου και ήδη έχουμε κάποιες ιδέες πως να βελτιωθούμε σε ορισμένα σημεία μετά τον πρώτο αγώνα στο χιόνι. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με τον Mads και την ομάδα του ούτως ώστε και το υπόλοιπο πρόγραμμα να είναι επιτυχημένο.»