Η TOYOTA GAZOO Racing στοχεύει ξανά τη νίκη αυτή τη φορά στην Ουαλία

Η ομάδα της TOYOTA GAZOO Racing οδεύει στην μεγάλη Βρετανία (4-7 Οκτωβρίου), όπου θα αγωνιστεί στον 11o γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι με στόχο την τέταρτη συνεχόμενη νίκη μετά από αυτές στην Φιλανδία, Γερμανία και Τουρκία. Jari-Matti Latvala, Ott Tanak και Esapekka Lappi θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν την ομάδα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών πρώτη, με τον Tanak παράλληλα να θέλει να πλησιάσει κι άλλο στην κορυφή του πρωταθλήματος οδηγών.

Το Rally GB θα λάβει χώρα στα δάση της Ουαλίας, με τις ειδικές να είναι γρήγορες και στεγνές. Η ομίχλη και η βροχή είναι όμως πολύ πιθανόν να κάνουν την εμφάνιση τους καθιστώντας τες λασπώδης και γλιστερές, με τα επίπεδά πρόσφυσης να αλλάζουν συχνά.

Φέτος ο αγώνας θα διεξαχθεί τρείς βδομάδες νωρίτερα, στο τέλος ενός ζεστού και ξηρού καλοκαιριού, ωστόσο τα δοκιμαστικά που έκανε η ομάδα την προηγούμενη βδομάδα ήταν κάτω από βαριά βροχόπτωση.

Ο αγώνας ξεκινά την Πέμπτη το βράδυ με την υπερειδική διαδρομή στην πίστα Tir Price και συνεχίζετε την Παρασκευή με τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές βόρεια της Ουαλίας. Στο ενδιάμεσο και πριν από την ανασυγκρότηση θα γίνουν και δυο περάσματα από την καινούργια ειδική Slate Mountain.

Οι κλασσικές Ουαλικές ειδικές θα γίνουν όλες το Σάββατο και καλύπτουν περισσότερα από 150 αγωνιστικά χιλιόμετρα χωρίς ενδιάμεσο σέρβις, με τα πληρώματα να μπορούν μόνο να αλλάξουν ελαστικά. Ο αγώνας ολοκληρώνετε την Κυριακή με πέντε ειδικές διαδρομές, μεταξύ των οποίων θα γίνουν δυο περάσματα από την ασφάλτινη ειδική GreatOrmeLiendudno. Η power stage θα είναι το πρώτο πέρασμα από την ειδική Gwydir παρά στο δεύτερο και τελευταίο του αγώνα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής Tommi Makinen ανέφερε, «ανυπομονούμε πολύ για το Rally GB. Τα δοκιμαστικά που κάναμε στην Ουαλία έγιναν υπο βροχή και είναι η πρώτη φορά από τη μέρα ξεκινήσαμε αυτό το πρότζεκτ που είχαμε τέτοιες συνθήκες. Νομίζω ότι τώρα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις οποιεσδήποτε συνθήκες στον αγώνα. Είναι δύσκολος αυτός ο αγώνας με πολλά πονηρά σημεία ειδικά στα δάση και η πρόσφυση μπορεί να αλλάξει αν πάσα στιγμή, είτε είναι στεγνό είτε είναι βρεγμένο. Όλοι στην ομάδα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να κατακτήσουμε τον τίτλο κατασκευαστών και επίσης ο Ottέχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κατακτήσει το πρωτάθλημα οδηγών μετά τις νίκες που σημείωσε πρόσφατα. Είμαι σίγουρος ότι στο Rally GB θα γίνουν σπουδαίες μάχες.»

Από την πλευρά του ο Ott Tanak είπε, «το Rally BG είναι ένας αγώνας που μου αρέσει. Θα προτιμούσα οι συνθήκες να είναι στεγνές και οι ειδικές γρήγορες, όμως όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί κανείς να τις προβλέψει με τον καιρό της Ουαλίας. Την προηγούμενη βδομάδα όταν κάναμε τα δοκιμαστικά μας έβρεχε πολύ και στη διαδρομή υπήρχε πολλή λάσπη. Αυτό ήταν τέλειο για τις δοκιμές. Μπορέσαμε να κάνουμε αρκετή δουλειά στο αυτοκίνητο δοκιμάζοντας αρκετά πράγματα. Πιστεύω ότι κάναμε καλή δουλειά και ανυπομονώ να συγκρίνω την απόδοση μας με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές μας. Όλα τώρα είναι πιθανά όσον αφορά το πρωτάθλημα και έχω ένα καλό προαίσθημα για το τι μπορούμε να κάνουμε στη Μεγάλη Βρετανία.»