Η TOYOTA GAZOO Racing παρουσίασε την ομάδα για το 2023

Η TOYOTA GAZOO Racing παρουσίασε την ομάδα με την οποία θα πορευτεί το 2023 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με τρία TOYOTA Yaris Rally1.

Οι φετινοί πρωταθλητές Kalle Rovanperä και Jonne Halttunen είναι το πρώτο πλήρωμα που θα έχει πλήρη εμπλοκή στους αγώνες μαζί με τους Elfyn Evans και Scott Martin.

Οι Takamoto Katsuta/Aaron Johnson  πήραν προαγωγή και από την TGR πέρασαν στο ρόστερ της TOYOTA GAZOO Racing WRT όπου θα μοιράζονται το τρίτο Yaris με τους Sébastien Ogier/Vincent Landais.

 

Η TGR θα συνεχίσει να εφαρμόζει την προσέγγιση της για την κατασκευή ολοένα και καλύτερων αυτοκινήτων, με τους Norihiko Katsuta/Yusuke Kimura, καθώς και τους Tomoyuki Shinkai/Yuichi Ando, να επιστρέφουν από την περασμένη σεζόν για να ανταγωνιστούν με ένα νέο μοντέλο οχήματος που είναι αυτή τη στιγμή υπο ανάπτυξη.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Jari-Matti Latvala είπε, «Ως ομάδα απολαύσαμε μια εξαιρετικά καλή σεζόν το 2022. Το να κερδίσουμε και τους τρείς τίτλους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά αυτός είναι σίγουρα ο στόχος μας την επόμενη σεζόν και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για να το πετύχουμε. Είναι πολύ ωραίο να καλωσορίζουμε τον Takamoto στην βασική μας σύνθεση όπου θα μοιραστεί ένα Yaris με τον Sébastien, ενώ παράλληλα κερδίζουμε την εμπειρία μιας ολόκληρης σεζόν. Πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλα στιγμή για να κάνει αυτό το βήμα. Το 2022 ήταν ο πιο σταθερός οδηγός από άποψης συλλογής βαθμών, οπότε είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να φέρει καλούς βαθμούς για την ομάδα. Οι άλλοι μας οδηγοί έχουν αποδείξει όλοι ότι μπορούν να κερδίσουν αγώνες και να παλέψουν για πρωταθλήματα. Ο Kalle θα έχει μια νέα πρόκληση αφού θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Όσον αφορά τον Elfyn, δεν ήταν εύκολη σεζόν το 2022, αλλά την ολοκλήρωσε έχοντας καλή αίσθηση με το αυτοκίνητο και είμαστε σίγουροι ότι θα είναι δυνατός το 2023. Τέλος, ο Seb έδειξε ότι ακόμα και όταν έτρεξε σε επιλεγμένους αγώνες έχει το ρυθμό να κερδίσει και φέρνει πολλά στην ομάδα».

Ο πρωταθλητής Kalle Rovanperä ανέφερε: «Πέρασαν ήδη τρία υπέροχα χρόνια με την ομάδα, ειδικά την περασμένη σεζόν προφανώς όπου μπορέσαμε να πετύχουμε εκπληκτικά αποτελέσματα. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και του χρόνου και να παλέψουμε μαζί με την ομάδα για να κερδίσουμε ξανά και τα τρία πρωταθλήματα. Νομίζω ότι θα είναι ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση να υπερασπιστούμε τους τίτλους μας, επειδή ο ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο σκληρός, αλλά φυσικά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».