Η Toyota Gazoo Racing με τέσσερα Νέα Hilux στο Rally Dakar 2021

Η Toyota Gazoo Racing θα συμμετάσχει με τέσσερα πληρώματα στο Rally Dakar του 2021, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 3 Ιανουαρίου στην πόλη Jeddah της Σαουδικής Αραβίας. Η αγωνιστική ομάδα θα αποτελείται από τον NasserAl-Attiyah και συνοδηγό τον Mathieu Baumel, τον Giniel deVilliers με συνοδηγό τον Alex Haro τον rookie Henk Lategan με συνοδηγό τον Brett Cummings και τον Shameer Variawa και συνοδηγό τον Dennis Murphy.

Η ομάδα, η οποία έχει αγωνιστεί στο Ντακάρ από το 2012, θα συμμετάσχει σε ένα μείγμα από έμπειρους και εξειδικευμένους, μαζί με σχετικά νεοεισερχόμενους στον κόσμο τουrally-raid για το 2021. Αυτό θα δώσει στην Toyota Gazoo Racing μια ισχυρή δύναμη στα πρόσωπα των Nasser και Mathieu και των Giniel και Alex, ενώ χτίζουν εμπειρία με τους Henk και Brett, καθώς και τους Shameer και Dennis. Από την πρώτη της συμμετοχή στο Rally Dakar, η ομάδα κατέγραψε τις καλύτερα αποτελέσματα στη γενική, όντας 3η το 2012, 2η το 2013, 4η το 2014, 2η το 2015, 3η το 2016, 5η το 2017, 2η το 2018, 1η το 2019 και 2η το 2020.

Όπως και το 2020, επικεφαλής της ομάδας θα είναι οι νικητές του 2019 Nasser και Mathieu, οι οποίοι τερμάτισαν δεύτεροι στο Rally Dakar του 2020. Κατά την εξαιρετικά δύσκολη φετινή χρονιά, εξασφάλισαν τη νίκη στο Rally of Andalucía και ο Nasser έχει σαν στόχο να φτάσει στις τρεις νίκες στο Dakar. Ο Giniel και ο συνοδηγός του Alex ελπίζουν να στηριχτούν στη νίκη τους το 2019 στο Rally of Morocco, το οποίο έχουν κερδίσει ήδη τρεις φορές.

Οι Νοτιοαφρικάνοι Henk και Brett θα ενταχθούν στην ομάδα για το 2021. Ενώ θα είναι το πρώτο Dakar Rally για τον Henk, ο οποίος πρόσφατα εξασφάλισε τον άκρως ανταγωνιστικό τίτλο του πρωταθλητή Νότιας Αφρικής Cross-Country (SACCS) για δεύτερη συνεχόμενη φορά και θα στοχεύει να μάθει ως όσο το δυνατόν περισσότερα από την πρώτη του παρουσία στο Dakar. Ο συνοδηγός του, Brett, έχει συμμετάσχει στον εξαντλητικό αγώνα δύο φορές πριν, στην κατηγορία μοτοσικλέτας, καταγράφοντας μια δεύτερη θέση σε αυτό που ήταν τότε γνωστό ως κατηγορία Malle Moto για μη υποστηριζόμενους οδηγούς μοτοσικλετών το 2014.

 

Τέλος, οι Shameer και Dennis, επίσης από τη Νότια Αφρική, ολοκληρώνουν την ομάδα των τεσσάρων αυτοκινήτων. Ο Shameer, ο οποίος έχει κερδίσει τοπικά πρωταθλήματα στη Νότια Αφρική στο παρελθόν, έχει λάβει μέρος στο Rally Dakarπριν, αλλά αυτός θα είναι ο πρώτος του αγώνας με την ToyotaGazoo Racing. Ο συνοδηγός του Dennis έχει εργαστεί στον αγώνα για την ομάδα ως τεχνικός στο παρελθόν και είναι πολλάκις εθνικός πρωταθλητής της Νότιας Αφρικής, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη του φορά που θα συνοδηγήσει στο Rally Dakar.

 

Η ομάδα θα αγωνιστεί με την τελευταία έκδοση του Toyota Hilux που κατασκευάστηκε και αναπτύχθηκε στο αρχηγείο της ομάδας κοντά στην εμβληματική πίστα Grand Prix Kyalami στοJohannesburg της Νότιας Αφρικής. Το τρέχον αγωνιστικό βασίζεται στο δοκιμασμένο Hilux που κυκλοφόρησε το 2018 και διαθέτει μεσαίο κινητήρα, ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και τετρακίνηση. Το αυτοκίνητο έχει σημειώσει σημαντικές βελτιώσεις με την πάροδο των ετών και τα αποτελέσματά του στο Rally Dakar χρησιμεύουν ως απόδειξη της αξιοπιστίας και της ανθεκτικότητας που σχετίζεται με το Hilux. Οι πρώτοι του αγώνες έφεραν στην ομάδα μια δεύτερη και τρίτη θέση το 2018, ακολουθούμενη από την νίκη το 2019 και μια δεύτερη θέση το 2020.

Το αυτοκίνητο έχει βελτιωθεί σημαντικά χάρη στην ομάδα που αγωνίζεται στα τοπικά SACCS. Αυτό επέτρεψε στον διευθυντή της Toyota Gazoo Racing Dakar, Glyn Hall, να τελειοποιεί το αυτοκίνητο σε συνεχή βάση, λαμβάνοντας παράλληλα πολύτιμα σχόλια τόσο από τον Giniel όσο και από τον Henk σε συνθήκες αγώνα. Για το 2021, η συνολική διάταξη και η γεωμετρία του αυτοκινήτου παραμένει αμετάβλητη, αλλά οι βελτιώσεις στην ανάρτηση και στον ατμοσφαιρικό κινητήρα V8 έχουν διασφαλίσει ότι η τελευταία έκδοση του Hilux είναι τόσο ανταγωνιστική και αξιόπιστη όσο ποτέ.

Το Rally Dakar του 2021 θα πραγματοποιηθεί και πάλι αποκλειστικά στη Σαουδική Αραβία, με τα πληρώματα να ξεκινούν από την πόλη της Jeddah στις 3 Ιανουαρίου. Η διαδρομή του 2021 θα διασχίσει παρόμοιο έδαφος με αυτό που συναντήθηκε το 2020, αλλά οι διοργανωτές έχουν υποσχεθεί σε όλους -Νέα τμήματα εξασφαλίζοντας έναν ανταγωνιστικό αγώνα. Η παραδοσιακή ημέρα ανάπαυσης θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιανουαρίου στην πόλη Ha’il, προτού επιστρέψουν στην Τζέντα για τον τερματισμό στις 15 Ιανουαρίου. Η διαδρομή του 2021 αναμένεται επίσης να περιλαμβάνει δύο ειδικές που ξεκινούν και τελειώνουν στο ίδιο μέρος, καθώς και την παραδοσιακή ειδική «Marathon» που θα πρέπει να ολοκληρώσουν οι αγωνιζόμενοι χωρίς ολονύχτια επιστροφή για σέρβις στο bivouac.

Ένα νέο ψηφιακό «Road Book» θα κυκλοφορήσει για το 2021, με τη διαδρομή να είναι διαθέσιμη μόνο πριν από την έναρξη κάθε ειδικής. Αυτή η προσέγγιση δοκιμάστηκε για επιλεγμένες ειδικές στο Rally Dakar του 2020, αλλά θα γίνει ο κανόνας. Αυτή η νέα μορφή καθιστά τον αγώνα απρόβλεπτο και επίσης καθιστά ευκολότερη τη διαχείριση και τον έλεγχο της διαδικασίας από τους αξιωματούχους του αγώνα.

Glyn Hall, επικεφαλής της Ομάδας: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το Rally Dakar 2021, ειδικά λόγω των περιστάσεων με την πανδημία COVID-19, η οποία έχει κυριαρχήσει σε πολλά μηχανοκίνητα σπορ κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς. Με τα δεδομένα ως έχουν, ο αγώνας πρόκειται να διεξαχθεί στις αρχές της Πρωτοχρονιάς και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπαίνουμε στον αγώνα με τέσσερα εξαιρετικά κατασκευασμένα και προετοιμασμένα στη Νότια Αφρική Toyota Hilux.»

Nasser Al-Attiyah: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στο Dakar, οδηγώντας ξανά το Toyota Hilux. Κερδίσαμε με αυτό το αυτοκίνητο το 2019 και τερματίσαμε δεύτεροι το 2020. Τώρα ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στη Σαουδική Αραβία και να παλέψουμε ξανά τη νίκη.»

Giniel de Villiers: «Το Dakar είναι πάντα ένας σκληρός αγώνας και πέρυσι απέδειξε ότι η Σαουδική Αραβία συνεχίζει να προσφέρει την ίδια σκληρότητα του Dakar. Ανυπομονούμε να επαναλάβουμε τον αγώνα τον Ιανουάριο και είμαστε έτοιμοι για μια άλλη σκληρή πρόκληση στους αμμόλοφους και τις ειδικές της Σαουδικής Αραβίας. Το Hilux είναι καλύτερο από ποτέ και είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε το σωστό αυτοκίνητο για τον επερχόμενο αγώνα.»

Henk Lategan: «Ο αγώνας στο Dakar ήταν ένα όνειρο για μένα. Ακόμα και μετά τα δύο πρωταθλήματα στη Νότια Αφρική, η ανάληψη του πιο σκληρού αγώνα στον κόσμο είναι μια τρομακτική προοπτική. Χαίρομαι που έχω μαζί μου τον Brett, ο οποίος έχει ήδη αγωνιστεί δύο φορές στο Dakar. Έχοντας συμμετάσχει σε τοπικούς αγώνες σε χώρες της Νότιας Αφρικής, είμαι πολύ εξοικειωμένος με το Hilux, πράγμα το οποίο βοηθά επίσης πολύ.»

Shameer Variawa: «Η προηγούμενη εμπειρία μου στο Dakar με άφησε να θέλω περισσότερα από τον αγώνα. Τώρα, ως μέλος μιας αγωνιστικής ομάδας, ανυπομονώ να αγωνιστώ ξανά στον αγώνα και θα στοχεύσω να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα. Θα προσπαθήσω για κάποια καλά αποτελέσματα σε μια προσπάθεια να βρω την ισορροπία μεταξύ ταχύτητας και στρατηγικής από νωρίς.»