Η Toyota Gazoo Racing είναι έτοιμη για την τελική μάχη του πρωταθλήματος στον «Ναό της Ταχύτητας»

Η Toyota Gazoo Racing World Rally Team δηλώνει έτοιμη στον κρισιμότερο αγώνα της χρονιάς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στο Rally Monza, τελευταίο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι FIA WRC 2020 ο οποίος θα διεξαχθεί στις 3-6 Δεκεμβρίου. Η ομάδα θα ταξιδέψει στον αγώνα της Ιταλίας με τους Elfyn Evans και Sébastien Ogier ως τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών, με τους δυο να χωρίζονται απο 14 βαθμούς στη βαθμολογία. Ο τίτλος των κατασκευαστών είναι ακομη δικδικίσημος  απο την ομάδα της Toyota, η οποία απέχει μόλις επτά βαθμούς από την κορυφή. Ο Kalle Rovanperä που βρίσκεται στην πέμπτη θέση στην κατάταξη των οδηγών, θα παράσχει περαιτέρω υποστήριξη για αυτόν τον στόχο καθώς κοιτάζει να ολοκληρώσει την πολλά υποσχόμενη σεζόν του σαν πρωτάρης στο υψηλότερο επίπεδο.

Το φινάλε για την ολοκλήρωση της χρονιάς πραγματοποιείται στην εμβληματική πίστα της Monza κοντά στο Μιλάνο και φέτος είναι η πρώτη φορά που συμπεριλήφθηκε στο ημερολόγιο του WRC. Οι ειδικές στην Monza χρησιμοποιούν κομμάτι της πίστας αγώνων, καθώς και της ιστορικής οβάλ πίστας και των δρόμων πρόσβασης, με μερικά χωμάτινα κομμάτια. Για το ντεμπούτο του στο WRC, το ράλι θα περιλαμβάνει επίσης ειδικές σε ορεινούς δημόσιους δρόμους βόρεια του Μπέργκαμο. Η ημερομηνία του Δεκεμβρίου σημαίνει ότι ο καιρός είναι πιθανό να αποτελέσει μέρος της πρόκλησης, με τη βροχή, τη λάσπη – καθώς και τις χαμιλές θερμοκρασίες – να μειώσουν ενδεχομένως τη διαθέσιμη πρόσφυση.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στη Monza την Πέμπτη το απόγευμα με μια μόνο ειδική διαδρομή, ενώ ακολουθούν συνολικά πέντε ειδικές γύρω από την πίστα την Παρασκευή. Το Σάββατο τα πληρώματα ξεκινούν για δύο περάσματα από τρείς ειδικές κοντά στο Μπέργκαμο, οι οποίες θα αντιστοιχούν σχεδόν στα μισά από τα 241,14 ανταγωνιστικά χιλιόμετρα του αγώνα. Στη συνέχεια θα επιστρέψουν πίσω στη Monza για την τελευταία ειδική διαδρομη της ημέρας και στη συνέχεια με τρεις ακόμη ειδικές την Κυριακή ολοκληρώνετε ο αγώνας.

Tommi Mäkinen (Αγωνιστικός διευθυντής)

«Όλοι θέλαμε να δούμε αυτή τη σεζόν να ολοκληρώνει με ακόμη ένα αγώνα αν ήταν δυνατόν – χάρη σε όλους όσους βοήθησαν να συμβεί αυτό. Η μορφή θα είναι λίγο διαφορετική από αυτήν που έχουμε συνηθίσει. Νομίζω ότι οι ειδικές στα βουνά θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τους οδηγούς, καθώς θα είναι νέες για όλους. Οι οδηγοί μας δεν έχουν τόσο μεγάλη εμπειρία με το αυτοκίνητο σε άσφαλτο, αλλά έχουμε προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορούμε για αυτό τον αγώνα, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών πριν από τον αγώνα αυτή την εβδομάδα. Είναι καλό να κερδίσει είτε το Elfyn είτε ο Seb για το πρωτάθλημα των οδηγών και θα έχουν και οι δύο την πλήρη υποστήριξη μας. Ο τίτλος των κατασκευαστών είναι ακόμα ανοιχτός, οπότε πρέπει να πιέσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα μέχρι το τέλος.»

Sébastien Ogier

«Η Μόντσα θα είναι μια νέα πρόκληση. Είμαι πολύ χαρούμενος που τελικά θα μπω ξανά στο αγωνιστικό και έχω μια τελευταία ευκαιρία για το πρωτάθλημα. Σίγουρα, είναι καλύτερο να το τελειώσουμε με αυτόν τον τρόπο παρά στο σπίτι. Δεν έχω κάνει ποτέ τον αγώνα στο παρελθόν, αλλά έχω δει μερικά βίντεο και νομίζω ότι οι ειδικές στην πίστα δεν θα είναι τόσο εύκολες όσο φαίνονται αρχικά. Υπάρχουν μερικά χωμάτινα τμήματα, ακόμη και γρασίδι ή λάσπη, και με ένα αυτοκίνητο ρυθμισμένο για άσφαλτο δεν είναι ποτέ εύκολο. Οι ειδικές του Σάββατου μοιάζουν με αρκετά όμορφους ορεινούς δρόμους. Θα μπορούσαν επίσης να είναι πολύ απαιτητικές ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Δεν έχουμε οδηγήσει πραγματικά το αυτοκίνητο σε άσφαλτο από το Μόντε Κάρλο, οπότε οι δοκιμές αυτή την εβδομάδα ήταν πολύ σημαντικές για να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία. Νιώθω ότι δεν έχω τίποτα να χάσω, οπότε δεν αισθάνομαι καμία πίεση και θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να είμαι όσο πιο έτοιμος μπορώ.»

Elfyn Evans

«Από την Σαρδηνία, μόλις τώρα επικεντρωθήκαμε στην προετοιμασία για την επόμενο αγώνα: Πάντα θέλαμε να δούμε να γίνονται αγώνες και να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα. Θα το κάνω με θετικό πνεύμα. Γνωρίζουμε ότι απαιτείται ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και είμαστε έτοιμοι να πάμε εκεί και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Από όσα έχουμε δει σε βίντεο από τον διοργανωτή, το Σάββατο στα ορεινά φαίνεται πολύ ωραίο. Υπάρχουν μερικες πραγματικά γρήγορες, ασφάλτινες ειδικές και θα μπορούσε να είναι αρκετά δύσκολα αυτή τη στιγμή της χρονιάς. Μάλλον μας λείπουν λίγα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο σε αυτήν την επιφάνεια, αλλά αισθανθήκαμε καλά στο Μόντε Κάρλο και γνωρίζουμε ότι είναι ισχυρό σε αυτόν τον τομέα. Η δυσκολία είναι ότι οι ειδικές της πίστας είναι ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο από τα βουνά. Γι ‘αυτό πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βρούμε μια καλή αίσθηση και να προσαρμόσουμε με το αυτοκίνητο όπως θεωρούμε κατάλληλο.»

Kalle Rovanperä

«Φέτος ήταν μια μεγάλη χρονιά εμπειριών για μένα, αλλά πήγε πολύ καλά. Μαθαίνω όλο και περισσότερο όλη την ώρα. Χωρίς πλήρη ασφάλτινο αγώνα φέτος, νομίζω ότι έχω τα περισσότερα να μάθω σε αυτήν την επιφάνεια. Έτσι η Monza θα είναι δύσκολη για μένα, αλλά θα είναι ενδιαφέρον. Έχει περάσει πολύς καιρός από το Μόντε Κάρλο, οπότε ήταν περίεργο συναίσθημα να επιστρέφω στα άσφαλτινα δοκιμαστικά αυτή την εβδομάδα, αλλά το συναίσθημα γινόταν όλο και καλύτερο. Παρόλο που είναι αργά στο χρόνο και ήταν αρκετά κρύο, το επίπεδο πρόσφυσης ήταν ακόμα πολύ υψηλό και πολύ ευχάριστο να οδηγάς με το Yaris. Αυτό θα είναι ένα νέο είδος σγώνα με πράγματα που δεν έχουμε βιώσει, όπως οδήγηση σε χωμάτινα τμήματα με ελαστικά ασφάλτου που δεν έχω κάνει ποτέ πριν. Αλλά πρέπει απλώς να είμαστε όσο το δυνατόν γρηγορότεροι και να επιτεθούμε στο μέγιστο, καθώς δεν έχω τίποτα να χάσω.»