Η Toyota θα διερευνήσει το πρόβλημα στα φρένα του Tanak

Ο επικεφαλής της Toyota, Tommi Makinen, έχει υποσχεθεί να διερευνήσει το θέμα με τα φρένα που παρουσιάστηκε την τελευταία ειδική του Ράλι Γερμανίας στο Yaris του Ott Tanak το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το Yaris WRC έχει δεχτεί κριτική σε σχέση με την αξιοπιστία του, κυρίως όταν ο Tanak έχασε τη νίκη στο Ράλι Ιταλίας λόγω προβλήματος στο σύστημα διεύθυνσης και απο ότι φαίνετε αυτά τα τεχνικά προβλήματα έχουν κάνει πιο δύσκολη την προσπάθεια της Toyota για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Παρά το γεγονός ότι τα τρία Toyota πραγματοποίησαν μια απροβλημάτιστη εμφάνιση το Σαββατοκύριακο στη Γερμανία μέχρι την προτελευταία ειδική, εντούτοις ο Tanak στην power stage είχε μόνο ένα μπροστά φρένο.

“Φυσικά, ήταν μια δύσκολη στιγμή”, δήλωσε ο Makinen όταν ρωτήθηκε αν υπήρχαν τέτοιες στιγμές κατά τη διάρκεια της Κυριακής.
“[Αλλά] ήμουν πολύ σίγουρος.” Ευτυχώς, δεν υπήρχε τίποτα πιο σοβαρό με τον Ott. “Θα διερευνήσουμε προσεκτικά τι συνέβη με τα φρένα.
“Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ανησυχία μου: ότι ορισμένα τεχνικά προβλήματα θα μπορούσαν να συμβούν.”

Ο Tanak εξήγησε ότι η απώλεια μπροστινού φρένου σήμαινε ότι είχε χάσει τη σταθερότητά του σε συνθήκες φρεναρίσματος.
“Για να είμαι ειλικρινής, κάτι συνέβη στο προτελευταία ειδική”, δήλωσε ο Tanak.
“Στο τέλος, άρχισα να χάνω τη σταθερότητα και έπειτα είχα μόνο φρένο στους μπροστά τροχούς.
“Προσπαθήσαμε να κάνουμε πολλά διαφορετικά πράγματα στο “Road Section” μεταξύ των ειδικών, αλλά δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι συνέβαινε.
“Προσπάθησα στις δύο πρώτες στροφές της Power Stage, αλλά τελικά δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να πιέσουμε πραγματικά με αυτό το αυτοκίνητο, οπότε ήταν σημαντικό να τερματίσουμε”.