Η Toyota επιθυμεί πιθανή επιστροφή του Raikkonen στο WRC

Η Toyota επιθυμεί πιθανή επιστροφή στο WRC του οδηγού της Ferrari στην Formula 1 Kimi Raikkonen με την προοπτική να αγωνιστεί με την ομάδα της την νέα χρονιά.

Ο Raikkonen αγωνίστηκε στο WRC για δύο χρόνια το 2010 και ’11 μετά την φυγή του από τη Ferrari στο τέλος της τότε αγωνιστικής χρονιάς στην F1. Ο Φινλανδός αγωνίστηκε ολόκληρο το 2010 με την ομάδα Junior της Citroen, προτού μπει σε ένα επιλεγμένο πρόγραμμα με το δικό του Ice 1 Racing, ένα χρόνο αργότερα.

Στη συνέχεια επέστρεψε στη F1 με την Lotus και τώρα βρίσκεται στο πέμπτο έτος του για δεύτερη φορά στη Ferrari, ενω προηγουμένως παραδέχτηκε ότι θα ενδιαφερόταν να επιστρέψει στους αγώνες Rally.

Όταν ρωτήθηκε από το κανάλι F1 Racing νωρίτερα φέτος αν θα ενδιαφερόταν να επιστρέψει στο WRC μελλοντικά, ο Raikkonen δήλωσε: “Ίσως για μερικούς αγώνες, για να το διασκεδάσω”.

Οι φινλανδικές αναφορές των ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Mia Miettinen, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Tommi Makinen Racing, η οποία διαχειρίζεται το πρόγραμμα WRC της Toyota, είπε ότι ο κατασκευαστής θα ενδιαφερόταν να συμπεριλάβει το Raikkonenστην ομάδα όταν θα έχει τελειώσει απο την F1.

“Ο Kimi θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή για την Toyota, αλλά πρέπει να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει τη σταδιοδρομία του με τη Ferrari”, δήλωσε η Miettinen.

Ωστόσο, ο αθλητικός διευθυντής της Toyota Kaj Lindstrom – ο οποίος ήταν ο συνοδηγός του Raikkonen στο WRC το 2010 και το ’11 – δήλωσε στο Motorsport.com ότι δεν έγιναν συζητήσεις για πιθανή συμπερίληψη του Raikkonen στην ομάδα.

Αυτή είναι η πρώτη που φορά το ακούω αυτό”, δήλωσε ο Lindstrom. “Σαφώς, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα ήμουν ο πρώτος που θα το μάθαινε από τον Tommi ή τον Kimi [Raikkonen]. Για μένα, αυτό είναι καθαρές εικασίες.”

Η ομάδα της Toyota έχει σαν επικεφαλής της τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή ράλι Makinen και εδρεύει στην Φινλανδία. Αυτή τη στιγμή τρέχει με τους Φινλανδούς οδηγούς Jari-Matti Latvala και Esapekka Lappi σε δύο από τα αυτοκίνητά της και τον Εσθονό Ott Tanak σε ένα τρίτο εργοστασιακό Yaris.

Το καλύτερο αποτέλεσμα του Raikkonen στο WRC ήταν η πέμπτη θέση στο Ράλι Τουρκίας το 2010.