Η Toyota αναπαράγει ανταλλακτικά για το Land Cruiser

Η TOYOTA GAZOO Racing ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ξανά την αναπαραγωγή ανταλλακτικών για το Land Cruiser επ΄ ευκαιρίας της 70ης επετείου του μοντέλου. Τα ανταλλακτικά που θα αναπαραχθούν είναι για το Land Cruiser σειράς 40, το οποίο ήταν στην παραγωγή από το 1960 μέχρι και το 1984 και είναι μέρος του GR Heritage Parts Project.

Το Project αναπαράγει ανταλλακτικά που έχουν διακοπεί και τα πωλεί ως γνήσια ανταλλακτικά μέσω ειδικής συνεργασίας με προμηθευτές, προκειμένου να υποστηρίξει τους πελάτες που επιθυμούν να οδηγούν παλαιότερα οχήματα γεμάτα αναμνήσεις και που αγαπούν πραγματικά.

Η υπόσχεση του Land Cruiser εδώ και καιρό είναι “να πάρει τους ανθρώπους οπουδήποτε και παντού και να επιστρέψουν ζωντανοί και ασφαλής”. Ακόμα και μοντέλα των οποίων η παραγωγή έχει διακοπεί αρκετές δεκαετίες συνεχίζουν να λατρεύονται από μεγάλο αριθμό πελατών σε όλο τον κόσμο και συνεχίζουν να υποστηρίζουν ενεργά ζωές, βιοποριστικά και πιο ικανοποιητικούς τρόπους ζωής.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έλλειψη ανταλλακτικών, με τους ιδιοκτήτες του Land Cruiser να εκφράζουν φόβους ότι πλέον δεν θα μπορούν να οδηγούν τα οχήματα τους.

Για αυτό τον λόγο η TOYOTA GAZOO Racing πήρε την απόφαση να αναπαράγει ανταλλακτικά στις περιπτώσεις όπου υπάρχει πολλή ζήτηση και ανάγκη, ούτως ώστε οι πελάτες της να συνεχίσουν να οδηγούν τα αγαπημένα τους οχήματα με ασφάλεια και ηρεμία.

Η εταιρία έχει πραγματοποιήσει προκαταρτικές έρευνες με αποκλειστικούς εμπόρους Land Cruiser και εκπροσώπους fan clubαπό όλο τον κόσμο και ως αποτέλεσμα αυτών των δραστικοτήτων προωθεί προετοιμασίες για την αναπαραγωγή και πώληση εξαρτημάτων που σχετίζονται με τις κρίσιμες λειτουργίες οδήγησης, στροφής και φρεναρίσματος για τη Σειρά 40 Land Cruiser.

Αυτά τα ανταλλακτικά θα διατίθενται ως «μέρη κληρονομιάς» και θα περιλαμβάνουν κινητήρες και συστήματα εξάτμισης. Η διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση των προετοιμασιών, με στόχο την ημερομηνία έναρξης στις αρχές του 2022.

Επιπλέον, η TOYOTA GAZOO Racing ετοιμάζει μια φόρμα ερωτηματολογίου στον ιστότοπό της όπου οι πελάτες μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματα αναπαραγωγής ανταλλακτικών. Τα δεδομένα που θα συλλέξει θα χρησιμοποιηθούν με σκοπό να δουν ποια ανταλλακτικά θα αναπαραχθούν πρώτα.

Η TOYOTA GAZOO Racing είχε προηγουμένως προμηθεύσει ανταλλακτικά κληρονομιάς για τα Supra Α70 και Α80 και για το 2000GT, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αναπαράγει ανταλλακτικά για το Land Cruiser. Εκτός από τη σειρά 40, η εταιρία σκοπεύει να συζητήσει την αναπαραγωγή εξαρτημάτων και για τις επόμενες γενιές του μοντέλου.

https://www.toyota.co.jp/cmpnform/pub/co/landcruiser_form_en