Η SRT με τρία αυτοκίνητα στο ERC

Η κορυφαία ομάδα από την Λετονία Sports Racing Technologies (SRT)) θα διαγωνιστεί στο φετινό ERC (European Rally Championship) με τρία Skoda Fabia R5.

Με μπροστάρη τον Ralfs Sirmacis, νικητή πέρσι των αγώνων Ακρόπολις, Εσθονίας και Λετονίας η SRT επιβεβαίωσε ότι  ο ανερχόμενος Λετονός μαζί με τους ήδη υπάρχοντες οδηγούς Nikolay Gryazin και Raul Jeets θα αποτελέσουν την φετινή της ομάδα.

 

Ο Gryazin έλαβε μέρος σε επτά γύρους του ERC το 2016 με την ομάδα της SRT και ένα Peugeot 208 R2. Ακολούθως αγωνίστηκε με ένα Fabia R5 προετοιμασμένο επίσης από την SRT στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς ο οποίος ήταν το Cyprus Rally, όπου παρά την μικρή του σχετικά εμπειρία κρατούσε την δεύτερη θέση γενικής πριν ένα ατύχημα τον αναγκάσει σε πρόωρη έξοδο. Ο δεκαενιάχρονος Ρώσσος έχει στο πρόγραμμα του και τους οκτώ φετινούς αγώνες του ERC, συμπεριλαμβανομένων των έξι αγώνων που μετρούν για το νέο πρωτάθλημα νέων U28 (για ηλικίες κάτω των 28 ετών), καθώς συνεχίζει την εντυπωσιακή εξέλιξη και σταδιοδρομία.

Ο Raul Jeets θα αγωνιστεί σε επιλεγμένους αγώνες κατά τη διάρκεια της δεύτερης χρονιάς ως οδηγός της SRT και αυτό χάρη στο Eurosport το οποίο είναι και το κλειδί για την συνέχιση της συμμετοχής του.

Ο Sirmacis επιβεβαιώνεται ότι θα τρέξει στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στις Αζόρες από 30 Μάρτιου μέχρι την 1 Απριλίου και στον αγώνα της πατρίδας του στην Λετονία από τις 6 έως 8 Οκτώβριο. Οι Gryazin και Sirmacis είναι εγγεγραμμένοι και θα τρέξουν στο νεοσύστατο πρωτάθλημα U28, το οποίο έχει σαν βραβείο για τον πρωταθλητή του τη συμμετοχή σε ένα αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2018 επι ευρωπαϊκού εδάφους, με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC 2016. Ωστόσο, o 22χρονος εξακολουθεί να χρειάζεται περισσότερα χρήματα για να αγωνιστεί στο ERC Juniors, στο οποίο προσμετρούν τα τέσσερα καλύτερα αποτελέσματα από τους έξι συνολικά αγώνες.

Ο διευθυντής της SRT Joe Labuckas, του οποίου η ομάδα θα είναι ανάμεσα στους διεκδικητές στο ανανεωμένο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA για ομάδες, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που συνεχίζουμε τη συμμετοχή μας στο ERC. Το πρωτάθλημα έχει δώσει στην ομάδα μας μια μεγάλη ευκαιρία για να επιδείξει την τεχνογνωσία της και η επιτυχία που επιτεύχθηκε το 2016 είναι η απόδειξη του τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε βάζοντας ακόμα πιο ψηλούς στόχους στους εαυτούς μας. ”

Ο συντονιστής του ERC Jean-Baptiste Ley πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη είδηση ότι η ομάδα της SRT συνεχίζει στο ERC με μια τριάδα πολύ καλών οδηγών, μεταξύ των οποίων δύο από τους πιο ελπιδοφόρους νέους του αθλήματος, Νικολάι Gryazin και Ralfs Sirmacis. Η SRT είναι μια πολύ επαγγελματική ομάδα με μια ισχυρή φήμη και με δέσμευση για την ανάπτυξη νέων ταλέντων.  Είναι μια εξαιρετική ομάδα για να δουλέψεις μαζί την και πραγματικό όφελος για το ERC.