Η SEAT προετοιμάζεται για ένα ηλεκτρικό μέλλον

Η Seat είναι μια εταιρεία που τα τελευταία χρόνια κάνει συνεχόμενα αλλά σταθερά βήματα ανόδου. Σταθερή δέσμευσή της είναι ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της, γι΄αυτό και δημιούργησε το Κέντρο Εκμάθησης Ηλεκτροκίνησης (eLC). Δηλαδή τη δική της εγκατάσταση κατάρτισης στην ηλεκτροκίνηση. Το νέο κτίριο 400 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται στην καρδιά του εργοστασίου Martorell, προσφέρει ένα πλήρες πρόγραμμα για τα ηλεκτρικά οχήματα, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά από τη SEAT. Στόχος είναι η εκπαίδευση των εργαζομένων σε όλες τις πτυχές που σχετίζονται με τη νέα ηλεκτρική τεχνολογία, τη μηχανική και την ασφάλεια.

Το νέο κέντρο θα εκπαιδεύει όλους τους υπαλλήλους της SEAT, εστιάζοντας στη γενική γνώση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Παρέχεται επίσης πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση ως προς την κατασκευή ηλεκτρικών συστημάτων, καθώς και εκτελέσεις εργασιών με υψηλές ενεργείς τάσεις. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης και ένα μάθημα για την ευαισθητοποίηση ολόκληρου του εργατικού δυναμικού σχετικά με τη σημασία των διαδικασιών ασφάλειας στα ηλεκτρικά οχήματα.

Πρόσφατα, η εταιρεία προσέφερε σε όλους τους υπαλλήλους της τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα διαδικτυακό μάθημα για την ευαισθητοποίηση για τα ηλεκτρικά οχήματα. Στόχος της η ενίσχυση της επαγγελματικής ανάπτυξης περισσότερων από 15.000 υπαλλήλων της και η προετοιμασία τους για τις μελλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία. Το 2019, η SEAT διέθεσε 23 εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση των υπαλλήλων της σε διάφορα έργα και τομείς, ποσό που ανέρχεται σε 1.500 ευρώ ανά άτομο.

LEARNING CENTER

Το νέο Κέντρο Εκπαίδευσης Ηλεκτροκίνησης, του οποίου η κατασκευή περιλαμβάνεται στο επενδυτικό σχέδιο των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε η εταιρεία, υπογραμμίζει τη δέσμευση της SEAT για εκπαίδευση ως τον ακρογωνιαίο λίθο της μετατροπής της προς τα ηλεκτρικά οχήματα. Με ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών μαθημάτων, οι υπάλληλοι της εταιρείας θα είναι έτοιμοι να κατασκευάσουν υβριδικά ηλεκτρικά και αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η SEAT και η CUPRA πρόκειται να κυκλοφορήσουν πέντε νέα ηλεκτρικά και plug-inυβριδικά μοντέλα το 2020 και το 2021, τα οποία θα προστεθούν δίπλα στο ηλεκτρικό SEAT Mii.