Η Repsol Honda Team επιβεβαιώνει οτι οι δοκιμές εξέλιξης της RC213V στην πίστα του Sepang θα γίνουν από τον Marc Marquez

Ο Marc Marquez έχει λάβει άδεια να κάνει την επιστροφή του στην πίστα με το νέο Honda RC213V και την Repsol Honda Team στο Sepang Test στις 5 Φεβρουαρίου 2022.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, ο Marquez είχε συνεχείς ιατρικούς ελέγχους και διαβουλεύσεις για την παρακολούθηση της διπλωπίας του. Τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της βελτίωσης της κατάστασής του, η ιατρική του ομάδα, θεωρεί ότι μπορεί να επιστρέψει στην πίστα. Το #93 επέστρεψε αρχικά στην πίστα του motocross, έπειτα δοκίμασε το Honda RC213V-S στο Portimao της Πορτογαλίας και ένα Honda CBR600RR στην Αραγονία.


Την περασμένη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, ο Marquez υποβλήθηκε σε έναν ακόμα ιατρικό έλεγχο που επιβεβαίωσε ότι η θεραπεία ήταν επιτυχημένη και ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής βρίσκεται σε κατάλληλη κατάσταση για να οδηγήσει και πάλι στο MotoGP.

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε ότι ο Marquez θα ξεκινήσει για το 2022 στη πρώτη επίσημη δοκιμή εξέλιξης ΜotoGP στο Sepang πριν βρεθεί στη Mandalika της Ινδονησίας την επόμενη εβδομάδα. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Marquez θα επιστρέψει στο MotoGP από τότε που κέρδισε το 2021 Emilia Romagna GP μπροστά από τον Pol Espargaro.

Η Repsol Honda Team ξεκινάει δυναμικά με τον Marquez δίπλα στον Pol Espargaro, ο οποίος παραμένει για δεύτερη χρονιά στην ομάδα.