Η Mercedes επιβεβαιώνει την παρουσία του Ogier στο DTM του Spielberg

Η Mercedes ανακοίνωσε ότι ο πέντε φορές πρωταθλητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι WRC, Sebastien Ogier, θα κάνει το ντεμπούτο του στο DTM στην πίστα Red Bull τον επόμενο μήνα. Όπως σας αναφέραμε τον περασμένο μήνα, ο Ogier ήταν σε σκέψη για να συμμετάσχει στον Αυστριακό αγώνα.

Οι κανόνες DTM επιτρέπουν σε κάθε κατασκευαστή να παρουσιάσει ένα έβδομο αυτοκίνητο και ένα “quest” οδηγό, με την Mercedes να έχει ζητήσει εξαίρεση από τους διοργανωτές του DMSB και τους αντιπάλους Audi και BMW, καθώς η συμμετοχή φιλοξενούμενων οδηγών δεν επιτρέπεται στους τελευταίους τρεις αγώνες.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τον αγώνα, ο Ogier δοκίμασε ένα από τα Mercedes C63s στο Vallelunga την Τρίτη και την Τετάρτη.

“Αυτή είναι μια πολύ συναρπαστική εμπειρία”, δήλωσε ο Ogier. “Το DTM είναι κάτι εντελώς νέο για μένα, αλλά προσπαθώ να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα με κάθε γύρο.

“Το βλέπω σαν ευκαιρία να διευρύνω τους αγωνιστικούς ορίζοντές μου και να αποκτήσω περισσότερη εμπειρία. Μέχρι στιγμής, δεν έχω οδηγήσει πολύ σε πίστες – μόνο μερικές φορές με GT αυτοκίνητα [στο GT Masters το 2014].

“Ένα αυτοκίνητο DTM είναι προφανώς ταχύτερο. Φυσικά, δεν μπορείς να περιμένεις να είσαι ανταγωνιστικός ως αρχάριος “quest” άμεσα στους έμπειρους οδηγούς.

“Περιμένω ένα δύσκολο πρώτο Σαββατοκύριακο στο Spielberg, όπου ο στόχος μου θα είναι να έχω παρόμοιο ρυθμό με τους υπόλοιπους οδηγούς όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται».

Η προηγούμενη εμπειρία του Ogier στο DTM περιλαμβάνει τρείς γύρους στον προηγούμενο αγώνα στο Zandvoort, ενώ οδήγησε επίσης ένα Audi RS5 το 2013, όταν αντάλλαξε το Volkswagen Polo R με το οποίο κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα WRCμε τον Mattias Ekstrom.

Εκτός από την παρουσία του στο GT Masters, ο Ogier αγωνίστηκε επίσης στο Κύπελλο Volkswagen Scirocco και στο Γαλλικό F4, ενω κέρδισε και το Race of Champions το 2011. Θα είναι ο τρίτος “quest” οδηγός που έχει αγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Audi έτρεξε ένα έβδομο αυτοκίνητο για τον Ekstrom στο ξεκίνημα της χρονιάς στο Hockenheim, ενώ η BMW θα χρησιμοποιήσει ένα έβδομο M4 για τον Alex Zanardi στο Misano αργότερα αυτό το μήνα.