Η M-Sport επιβεβαίωσε το δίδυμο οδηγών για το 2023

Έχοντας εντυπωσιάσει την M-Sport με μια σειρά από τερματισμούς στην πρώτη τετράδα επιπρόσθετα με νίκες σε ειδικές διαδρομές στους επιλεγμένους αγώνες που έτρεξε το 2022, η βρετανική ομάδα επιβράβευσε τον Loubet δίνοντας του μπάκετ του Puma για να αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες το 2023.

Έτσι ο Γάλλος γίνεται ο δεύτερος οδηγός στη σύνθεση της M-Sport αφού ήδη επιβεβαιώθηκε την περασμένη βδομάδα ο Ott Tänak, ο οποίος θα ηγηθεί και της ομάδας. Ο Loubet θα έχει νέο συνοδηγό, τον Nicolas Gilsoul, ο οποίος προηγουμένως συνοδήγησε με τον οδηγό της Hyundai, Thierry Neuville, πετυχαίνοντας 13 νίκες στο WRC και 43 βάθρα.

Το νέο δίδυμο έκανε ντεμπούτο σε τοπικό αγώνα στην Γαλλία την περασμένη βδομάδα και ήταν στη δεύτερη θέση πριν αποσυρθεί με μηχανικά προβλήματα. Ο Loubet είχε αναφέρει τις προηγούμενες μέρες την πρόθεση του να συμμετάσχει σε περισσότερους αγώνες και παραδέχθηκε ότι η ευκαιρία να οδηγήσει μια ολόκληρη σεζόν μοιάζει σαν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα, κάτι που ονειρευόμουν από τότε που ήμουν παιδί. Το να κάνω την πρώτη μου πλήρη σεζόν είναι κάτι πραγματικά φανταστικό. Η πλήρης εμπλοκή σε μια σεζόν φέρνει μεγάλη πίεση γιατί ξέρω ότι έχω 13 αγώνες που θα μου δώσουν την ευκαιρία να δείξω όλες μου τις δυνατότητες και επίσης μπορώ να βελτιωθώ και να μάθω.

Το 2023, ο πιο σημαντικός στόχος μου είναι να τερματίζω τον κάθε αγώνα, να αποκτήσω εμπειρία και να μάθω που μπορώ να πιέσω και να κινηθώ με μέγιστη ταχύτητα. Το να είμαι επίσημος οδηγός και να κερδίζω βαθμούς κατασκευαστή για την MSport είναι κάτι που ήθελα πάντα. Είμαι πολύ χαρούμενος που η MSport πιστεύει σε μένα και επίσης χαίρομαι που συνεργάζομαι ξανά με την MSport και το να δουλέψω με τον Ott ως ομόσταβλοι είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο».

Ο διευθύνων σύμβουλος της M-Sport, Malcolm Wilson, πιστεύει ότι η συνεργασία με τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Ott Tänak, ο Loubet θα μπει γρήγορα στο δρόμο των επιτυχιών. «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιβεβαιώνω τον PierreLouis Loubet για μια πλήρη σεζόν στο WRC. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη σε αυτόν και νοιώθω ότι η φετινή του εμφάνιση έχει όλα τ συστατικά για να πάει μακριά σε αυτό το άθλημα. Είμαι αισιόδοξος ότι δουλεύοντας με τον Ott, ο Pierre θα μάθει και θα εξελιχθεί με τον τρόπο που έκανε ο Ott το 2017 δίπλα στον Sebastien Ogier».