Η Hyundai Motorsport στο Monte

Η Hyundai Motorsport ετοιμάζετε να ξεκινήσει την έκτη της σεζόν στο WRC και ευελπιστεί σε μια θετική αρχή στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, το Rallye Monte-Carlo αυτή τη βδομάδα.


Ένας από τους πιο εικονικούς και απαιτητικούς αγώνες του ημερολογίου, το φετινό Monte παρουσιάζετε με καινούργια αναμορφωμένη διαδρομή η οποία φτάνει μέχρι και το 40% σε αλλαγές σε σχέση με το 2018. Ωστόσο οι μοναδικές προκλήσεις του αγώνα παραμένουν οι ίδιες, με δυο βραδινές ειδικές διαδρομές και συνθήκες πάγου και χιονιού στις ειδικές οι οποίες αποτελούν πραγματική σπαζοκεφαλιά στην επιλογή των ελαστικών.


Τα πληρώματα της Hyundai Motorsport έχουν γνώση για τις απαιτήσεις του αγώνα. Οι Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul είναι το μοναδικό πλήρωμα που κατάφερε να ανέβει στο βάθρο του Monte και αυτό έγινε το 2016 όπου τερμάτισαν τρίτοι, μια θέση πίσω από τους Andreas Mikkelsen/Anders Jæger οι οποίοι τερμάτισαν δεύτεροι και αυτό το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο τους στον αγώνα μέχρι και σήμερα.


Το τελευταίο πλήρωμα που εντάχθηκε στη Hyundai δε χρειάζεται συστάσεις όσον αφορά το Monte-Carlo. Οι Sebastien Loeb/Daniel Elena ξεκινούν ένα νέο κεφάλαιο στην τεράστια καριέρα τους, σε ένα αγώνα τον οποίο έχουν κερδίσει προηγουμένως εφτά φορές.
Και τα τρία πληρώματα δοκίμασαν το i20 Coupe WRC πριν από το Monte σε διαφορετικό χρονικό διάστημα.

Οι Neuville και Mikkelsen έκατσαν στις αρχές Ιανουαρίου πίσω από το τιμόνι του i20 πριν από την έναρξη της σεζόν και την παρουσίαση του αυτοκινήτου στο Birmingham, ενώ ο Loeb δοκίμασε το αγωνιστικό την περασμένη Κυριακή πριν από τις αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών. Η ομάδα ρύθμισε τις καρέκλες στο αγωνιστικό του Loeb πριν από την έναρξη των δοκιμών, όταν ο τελευταίος επισκέφτηκε το εργοστάσιο στο Alzernau.

Ο αγώνας ξεκινά την Πέμπτη το βράδυ με την πανηγυρική εκκίνηση στο Gap και ακολουθούν δυο νυκτερινές ειδικές διαδρομές οι οποίες είναι μήκους λίγο περισσότερο από 20km η κάθε μια. Αυτό θα είναι και το βάπτισμα του πυρός για τα πληρώματα καθώς θα αρχίσουν οι μάχες της νέας χρονιάς.

 


Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει 125 αγωνιστικά χιλιόμετρα καινούργιων ειδικών διαδρομών ενώ τις δυο τελευταίες μέρες οι ειδικές θα είναι σε γνώριμα λημέρια. Αν τα πληρώματα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σωστά τις τρείς πρώτες μέρες, η θρυλική Col de Turini τους περιμένει την Κυριακή το πρωί όπου αναμένετε να την παρακολουθήσουν χιλιάδες κόσμου.