Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε τους οδηγούς της για το 2019

Η ομάδα της Hyundai Motorsport επιβεβαίωσε τους Dani Sordo και Sebastien Loeb οι οποίοι θα τρέξουν με τα χρώματα της το 2019 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

Έχοντας υπογράψει διετές συμβόλαιο, ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Loeb θα τρέξει σε έξι αγώνες την ερχόμενη σεζόν με συνοδηγό τον Daniel Elena και η αρχή θα γίνει τον Ιανουάριο στο Μόντε Κάρλο. Ο Γάλλος σημείωσε την 79η νίκη του με θεαματικό μάλιστα τρόπο στο Rally de España τον Οκτώβριο και ήταν η πρώτη του μετά το 2013. Θα πάρει μια πρώτη γεύση από το Hyundai i20 Coupe WRC πριν από τον εναρκτήριο αγώνα της νέας χρονιάς.

Όσον αφορά τον Sordo, ο Ισπανός ανανέωσε για ακόμα ένα χρόνο και θα αγωνιστεί σε οκτώ αγώνες το 2019. Επίσης η ανανέωση του συμβολαίου σηματοδοτεί την έκτη συνεχόμενη χρονιά που τρέχει με την Hyundai Motorsport. Ο Sordo με συνοδηγό τον Carlos del Barrio τερμάτισαν πέντε φορές το 2018 στην πρώτη πεντάδα έχοντας τρέξει σε εφτά αγώνες, όπου μεταξύ αυτών ήταν και δυο τερματισμοί στο βάθρο. Το ακριβές πρόγραμμα σε ποιους αγώνες θα τρέξουν την ερχόμενη σεζόν δεν έχει διευκρινιστεί όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αγωνιστούν στο Μεξικό.

Οι Loeb και Sordo υπήρξαν και στο παρελθόν ομόσταυλοι για τέσσερις σεζόν, από το 2007 μέχρι το 2010 και θα πλαισιώσουν τους Thierry Neuville και Andreas Mikkelsen στο ρόστερ της ομάδας για το 2019. Η Hyundai Motorsport εξακολουθεί να είναι σε συζητήσεις και με τον Hayden Paddon ούτως ώστε να δουν πως θα εμπλακεί με την ομάδα την ερχόμενη σεζόν.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα αγωνιστώ μαζί με τον Daniel στη Hyundai Motorsport σε έξι αγώνες του WRC», ανέφερε ο Loeb και συνέχισε, «Η αρχή θα γίνει με το Μόντε Κάρλο. Η νίκη που πετύχαμε στην Ισπανία φέτος επανάφερε την επιθυμία μου να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο WRC. Η ένταξη μας στη Hyundai θα φέρει νέες προκλήσεις και ανυπομονώ πολύ. Εντυπωσιάστηκα από την προσέγγιση της ομάδας και την αποφασιστικότητα τους να πετύχουν. Ήταν πολύ κοντά στη μάχη του τίτλου φέτος και νοιώθω ότι μπορώ να δώσω πολλά σε αυτούς μαζί με τους Thierry, Andreas και Dani. Το Hyundai i20 Coupe WRC αποδείχτηκε νικητής και σαν πλήρωμα μπορούμε να είμαστε μαζί με τους καλύτερους, έτσι το 2019 αναμένετε να είναι συναρπαστικό». 

Από την πλευρά του ο Dani Sordo είπε: «Η Hyundai Motorsport έχει γίνει μοναδική ομάδα για μένα και είμαι πολύ ευχαριστημένος που παραμένω μαζί τους. Έχουμε αποκτήσει πολύ καλές αναμνήσεις με την πάροδο των χρόνων. Μαζί με τον Carlos νομίζω το 2018 ήταν μια από τις πιο ανταγωνιστικές μας σεζόν. Όταν τα πράγματα δουλεύουν καλά μπορούμε να γίνουμε πολύ δυνατοί και ανταγωνιστικοί. Είναι σημαντικό για εμάς να μαθαίνουμε από τις δύσκολες στιγμές, να επιστρέφουμε πιο δυνατοί και αυτός είναι ο στόχος μας για το 2019. Έχουμε μια φανταστική ομάδα από οδηγούς, ειδικά τώρα με τη προσθήκη του Sebastien. Κουβαλά μαζί του πολλή εμπειρία και θα είναι μεγάλο κέρδος για την ομάδα».

Ο αγωνιστικός διευθυντής Michel Nandan είπε: «Η ανακοίνωση του Sebastien είναι πολύ σημαντική για τη Hyundai Motorsport και είμαστε πανευτυχείς που υπέγραψε μαζί μας διετές συμβόλαιο. Συμφωνώντας με αυτό το τεράστιο ταλέντο δείχνει ότι μπορούμε να προσελκύσουμε τους καλύτερους και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε ανταγωνιστικοί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα όπου στόχος μας είναι να κερδίσουμε τον τίτλο. Πιστεύουμε ότι έχουμε το πακέτο για να το καταφέρουμε και ο συνδυασμός των πληρωμάτων μας για το 2019 αντικατοπτρίζει τέλεια αυτή τη φιλοδοξία. Είμαστε επίσης ευχαριστημένοι που παραμένει στις τάξεις μας για ακόμα ένα χρόνο ο Dani, ανανεώνοντας μια σχέση η οποία ξεκίνησε το 2014. Με τους Thierry και Andreas ήδη στο ρόστερ για την επόμενη σεζόν έχουμε ένα εκπληκτικό μείγμα προσωπικοτήτων και μια πλήρης ομάδα. Επίσης συζητάμε με τον Hayden για να δούμε πως μπορούμε να δουλέψουμε μαζί το 2019. Είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο και άξιος πρεσβευτής για τη Hyundai NZ, αφού ηγείται σε διάφορα προγράμματα μηχανοκινήτων».