Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε νέο διευθυντή ομάδας

Η Hyundai Motorsport διόρισε τον Cyril Abiteboul ως διευθυντή ομάδας και ο Γάλλος αναλαμβάνει την ευθύνη για τα προγράμματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) και Customer Racing της εταιρίας.

Ο 45χρονος θα ενταχθεί στην ομάδα με βάση το Alzenau με πλήρη απασχόληση, καθώς η εταιρία επιδιώκει να συνεχίσει την εντυπωσιακή δυναμική της από τους τελευταίους μήνες.

 

Η Hyundai Motorsport εξασφάλισε τον μεγαλύτερο αριθμό νικών σε μια σεζόν στο WRC υπο τη θητεία του αναπληρωτή Διευθυντή Ομάδας Julien Moncet, ο οποίος θα αναλάβει έναν νέο ρόλο που σχετίζεται με τη μελλοντική τεχνολογία της Hyundai.

Η άφιξη του Abiteboul στην Hyundai Motorsport δίνει την προοπτική στην ομάδα να εξερευνήσει νέους τομείς για βελτίωση στη δέκατη σεζόν της στο WRC, στην οποία ευελπιστούν ότι η μάχη για τους τίτλους του πρωταθλήματος θα έχει διάρκεια.

Ο Γάλλος κουβαλά 15 χρόνια εμπειρίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με προηγούμενη προϋπηρεσία σαν διευθυντής ομάδας, έχοντας παράλληλα και διοικητικούς ρόλους στη Renault και την Caterham.

Ο πρόεδρος της Hyundai Motorsport Sean Kim δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Cyril Abiteboul στην οικογένεια της Hyundai. Η εμπειρία του Cyril από την Formula 1 θα μας βοηθήσει να εξερευνήσουμε νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και βελτιώσεις, καθώς θέλουμε να εντατικοποιήσουμε την προσπάθεια μας για τους τίτλους στο WRC και επίσης να υποστηρίξουμε τις ομάδες μας από το Customer Racing.

Θα του δώσουμε χρόνο να εξοικειωθεί ε το περιβάλλον και με τον καιρό να έχει το δικό του ρόλο σαν διευθυντής ομάδας.

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Julien Moncet, ο οποίος ανέλαβε ρόλο αναπληρωτή την περασμένη σεζόν.Υπο τις οδηγίες του εξασφαλίσαμε πέντε νίκες και είχαμε ισχυρό μομέντουμ στο δεύτερο μέρος της χρονιάς. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το τεχνικό προσωπικό της Hyundai Motorsport μαζί με τον Cyril, θα συνεργαστούν στενά συνεργαζόμενοι παράλληλα και με την Global R&D of Hyundai Motor Company».