Η Hyundai δεν ανανεώνει τον Solberg για το 2023

O 21χρονος Oliver Solberg δεν συνεχίζει με την Hyundai. Ο νεαρός την φετινή χρονιά μοιραζόταν το τρίτο i20 N με τον Dani Sordo και το καλύτερο αποτέλεσμα που πετυχε ήταν μια τέταρτη θέση στο Ypres Rally στο Βέλγιο τον περασμένο Αύγουστο.

 

Τα σκαμπανεβάσματα με την ταχύτητα του επισκιάστηκαν από πολλές εξόδους, με τον Solberg να καταφέρνει να τερματίσει στην πρώτη εξάδα μόνο σε τρείς από τις εννέα συμμετοχές του μέχρι στιγμής το 2022.

Η τελευταία εκκίνηση στο WRC ήταν στο Repco Rally στην Νέα Ζηλανδία όπου τερμάτισε πέμπτος γενικής, παρά το γεγονός ότι είχε βλάβη στον κινητήρα κατά το προτελευταίο σκέλος.

Η επίσημη δήλωση από την Hyundai ανέφερε, «Η Hyundai Motorsportκαι ο Oliver Solberg ανακοινώνουν ότι το συμβόλαιο των δυο μερών δεν θα ανανεωθεί με την ολοκλήρωση του στα τέλη του 2022. Η απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι ελήφθη μετά από μια δύσκολη σεζόν για την ομάδα.

Ο Solberg συμμετείχε σε οκτώ αγώνες στην κατηγορία WRC Rally1 στην πρώτη του χρονιά, έχοντας σαν καλύτερο του αποτέλεσμα την τέταρτη θέση στο Βέλγιο. Πιο πρόσφατα τερμάτισε πέμπτος στο Ράλι Νέας Ζηλανδίας, αγώνας ο οποίος ήταν ο τελευταίος του με την ομάδα.

Οι ενθαρρυντικές επιδόσεις έγιναν κατά τη διάρκεια μιας σεζόν μάθησης για τον νεαρό οδηγό, στην οποία υπήρξε ένα θετικό εργατικό μέλος της ομάδας.

Σε μια προσπάθεια να προσφέρει μια μεγαλύτερη συνέπεια στις επιδόσεις της, η Hyundai Motorsport θέλει να πορευτεί με μια πιο έμπειρη τριάδα πληρωμάτων για τη σεζόν 2023.

Η ομάδα θα αποφασίσει για την πλήρη σύνθεση σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα ανακοινώσει ανάλογα».