Η Honda παρουσιάζει τη νέα γενιά του εμβληματικού Civic Type R

Από τις αρχές της επόμενης χρονιάς η νέα γενιά του Civic Type R θα είναι διαθέσιμη στην Ευρωπαϊκή αγορά. Η παρουσίαση σου συμπίπτει με τα 25 χρόνια του εμβληματικού hatchback μοντέλου αλλά και με τα 50 χρόνια από την πρώτη γενιά του Civic. Το μοντέλο κτίστηκε στο πλαίσιο της φιλοσοφίας «Ultimate Sports 2.0» και βασίζεται φυσικά στο  Honda Civic e:HEV που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Το νέο Type R είναι αισθητά χαμηλότερο και φαρδύτερο κάτι, που σε συνδυασμό με τους τονισμένους θόλους των τροχών και τις μαύρες ματ ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, του δίδουν ένα πιο δυναμικό χαρακτήρα.

Οι μηχανικοί της Honda βελτίωσαν κάθε πτυχή στο νέο μοντέλο, συμπεριλαμβανομένων των σχεδιαστικών βελτιώσεων στην αεροδυναμική απόδοση. Τα ελαφριά εξαρτήματα και οι βελτιώσεις του συστήματος μετάδοσης κίνησης έχουν δημιουργήσει το πιο άμεσο και ισχυρό Type R που έγινε ποτέ. Ένα μοντέλο που πριν ακόμα παρουσιαστεί έσπασε το ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητα με κίνηση στους εμπρός τροχούς στην πίστα της Suzuka στην Ιαπωνία.

Το νέο Civic Type R βασίζεται στη βραβευμένη βάση του προκατόχου του, εξελίσσοντας τον φημισμένο κινητήρα  ακόμη περισσότερο για να προσφέρει την ταχύτερη, πιο εθιστική οδήγηση στην ιστορία του μοντέλου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον ισχυρότερο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα VTEC του Type R που θα είναι ένα από τα πιο ισχυρά αυτοκίνητα ανά λίτρο στο την κατηγορία του. Μαζί και μια βελτιωμένη έκδοση του μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων που εφοδιάζεται με ένα αναθεωρημένο σύστημα rev-matching με auto blip εξασφαλίζοντας τέλεια αντιστοίχιση στροφών όταν κατεβάζετε τις ταχύτητες, βοηθώντας στην ισορροπία του αυτοκινήτου κατά την είσοδο στη στροφή. Το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης Brembo διατηρεί τους διαιρούμενους δίσκους από την προηγούμενη γενιά για βελτιωμένη αίσθηση και αντοχή.

Το εσωτερικό του νέου μοντέλου διατηρεί το υψηλό επίπεδο άνεσης, πρακτικότητας και φινέτσας που συναντάμε στο ολοκαίνουργιο Civic e:HEV. Ξεχωρίζει η εμβληματική κλασική κόκκινη επένδυση Type R και το οδηγοκεντρικό cockpit με τον οδηγό να κάθεται πιο χαμηλά από πριν. Τα ελαφριά μπροστινά σπορ καθίσματα με επένδυση suede προσφέρουν εξαιρετική υποστήριξη στο σώμα του οδηγού για άνεση και ευελιξία στην πίστα και σε μεγάλες διαδρομές.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέγει μεταξύ των ρυθμίσεων απόδοσης, με προκαθορισμένες λειτουργίες για τον κινητήρα, το τιμόνι, την ανάρτηση και τον ήχο του κινητήρα. Εκτός από τις λειτουργίες Comfort, Sport και +R, προσφέρεται και μια νέα «Individual» που επιτρέπει την προσαρμογή της οδηγικής εμπειρίας. Επιστρέφει το καταγραφικό δεδομένων Honda LogR επιστρέφει σε μια έντονα ενημερωμένη μορφή για αυτήν τη γενιά Type R και τώρα συνδυάζει δεδομένα απόδοσης που συλλέγονται από αισθητήρες αυτοκινήτου με μια εφαρμογή smartphone για να βοηθά τους οδηγούς να παρακολουθούν και να καταγράφουν μια ποικιλία μετρήσεων σε πραγματικό χρόνο. Οι επιλογές χρωμάτων περιλαμβάνουν το ιστορικό White Championship που λατρεύεται από τους οπαδούς του Honda Type R, το κόκκινο Rallye, καθώς και τα χρώματα Racing Blue, Crystal Black και Sonic Grey Pearls.