Η Honda κερδίζει και τον τίτλο Κατασκευαστών στο πρωτάθλημα MotoGP

Σαρωτική ήταν η ομάδα της Honda και στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλετών MotoGP.  Με τον Marc Marquez να κατακτά την την 70ή νίκη της καριέρας του στην πίστα Sepang της Μαλαισίας, η Honda στέφθηκε για μια ακόμη χρονιά πρωταθλήτρια στη μεγάλη κατηγορία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού μοτοσικλέτας. Αυτός ήταν και ο έβδομος Παγκόσμιος Τίτλος της καριέρας του Marquez και το πέμπτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP σε έξι χρόνια.

Παράλληλα, στον ίδιο αγώνα στέφθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία Moto3 ο Jorge Martin. Κάτι που χάρισε στη Honda και το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και στη μικρή κατηγορία. Για τις μοτοσικλέτες της Honda, ο φετινός τίτλος ήταν ο 24ος τίτλος Κατασκευαστών. στην κορυφαία κατηγορία MotoGPενώ πλέον η ομάδα μετρά 69 Παγκόσμιους Τίτλους, αριθμό – ρεκόρ στην ιστορία του Πρωταθλήματος.

 Ο Marquez έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους του στην κατηγορία MotoGP με μοτοσυκλέτες Honda και μαζί με τον Mick Doohan είναι ο αναβάτης με τα περισσότερα πρωταθλήματα (5) με τον Ιάπωνα κατασκευαστή.

Σε ηλικία 25 ετών και 246 ημερών, ο, Marc Marquez, είναι ο νεότερος αναβάτης όλων των εποχών που πετυχαίνει το ρεκόρ των επτά Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Mike Hailwood από το 1966. Ο Ισπανός είναι πλέον ένας από τους οκτώ μόλις αναβάτες που έχουν κατακτήσει τουλάχιστον επτά Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες.

Σε δηλώσεις του ο Takahiro Hachigo, Πρόεδρος της Honda Motor Co., Ltd, είπε μεταξύ άλλων. «Στέλνω τα πιο εγκάρδια συγχαρητήρια μου στον Marc Márquezο οποίος συνέχισε την πρόκληση του στην κορυφή των αγώνων μοτοσικλέτας και έχει ανταμειφθεί με τον πέμπτο τίτλο του πρωταθλήματος. Χαίρομαι επίσης που έχει εξασφαλίσει τον τίτλο, μπροστά σε όλους τους οπαδούς και τους χορηγούς της ομάδας μας. Η Honda θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να φέρει τη χαρά στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ευχαριστώ όλους τους υποστηρικτές μας, σε όλο τον κόσμο».