Η Hansen Motorsport δεσμεύεται για πολυετές μέλλον στην ηλεκτρική εποχή του World RX

Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα της Hansen Motorsportανακοίνωσε μια πολυετή δέσμευση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA, με τη Σουηδική ομάδα να κάνει μια «τεράστια επένδυση» καθώς η πρωτοποριακή σειρά ξεκινά τη συναρπαστική ηλεκτρική εποχή της στο 2022.

Μια από τις πιο διακεκριμένες ομάδες στην ιστορία του Rallycross, η Hansen Motorsport, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κορυφαίας κατηγορίας από τότε που ο ιδρυτής και επικεφαλής της ομάδας Kenneth Hansen κέρδισε τον πρώτο από τους 14 τίτλους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Rallycross το 1989.

Τα τρία τρόπαια Ομάδων αποτελούν απόδειξη για την Hansen Motorsport, με το πιο πρόσφατο από αυτά να είναι την περασμένη σεζόν, όταν ο Timmy Hansen ήταν στη μάχη και του τίτλου οδηγών όπου έχασε στο μεγάλο φινάλε από τον συμπατριώτη του Johan Kristoffersson.

Ο 29χρονος επιστρέφει φέτος και στην ομάδα θα πλαισιωθεί για ακόμα μια φορά από τον μικρότερο αδερφό του και νικητή αγώνα στο Wold RX, Kevin Hansen. Τα δυο αδέρφια θα είναι πίσω από το τιμόνι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία είναι βασισμένα στο Peugeot 208, αλλά ανασχεδιασμένα για να υιοθετήσουν ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης από την Αυστριακή εταιρία KreiselElectric, που παράγει 500 kw – ισοδύναμο με 680 ίππους και 880 Nm στιγμιαίας ροπής.

Υπογραμμίζοντας τα διαπιστευτήρια της για βιωσιμότητα πέρυσι, η Hansen Motorsport εντάχθηκε στο πλαίσιο δράσης United Nations Sports for Climate Action Framework και στη συνέχεια έγινε η πρώτη ομάδα στο rallycross που πέτυχε Περιβαλλοντική Διαπίστευση Τριών Αστέρων της FIA. Με τη δέσμευση της στο λαμπρό ηλεκτρικό μέλλον του World RX, το 2022 σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στην προσπάθεια να αυξηθεί η περιβαλλοντική συνείδηση.

Τα αυτοκίνητα που παρουσιάζονται σήμερα σχεδιάζονται και αναπτύσσονται επι του παρόντος στο εργαστήριο Götene της Hansen Motorsport. Περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν πριν από την έναρξη της σεζόν.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Hansen Motorsport, Kenneth Hansen, ανέφερε, «Αυτή είναι μια τεράστια επένδυση που κάνουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA, με πλάνο για πολλά χρόνια. Είναι το μεγαλύτερο πράγμα που έχουμε κάνει ποτέ. Είναι πολύ νέο και πολύ συναρπαστικό για όλους μας, και θυμίζει την εποχή όταν μπήκαμε στο τετρακίνητο rallycross για πρώτη φορά το 1993. Δεν ξέραμε πολλά πράγματα τότε και με τη μετάβαση στην ηλεκτρική τεχνολογία υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία μαθαίνουμε από την αρχή τώρα, όπως και τότε.Είναι πολύ αναζωογονητικό να εστιάζουμε σε κάτι τόσο νέο, με μερικούς ανθρώπους με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί για πολλά χρόνια και μερικά νέα πρόσωπα να μας εμπνέουν επίσης. Υπάρχει πραγματικά πολλή φρέσκια ενέργεια για να προχωρήσουμε. Η ομάδα των οδηγών στην κορυφαία κατηγορία του Rallycross είναι από τις καλύτερες στον κόσμο και σε αυτή αγωνίζονται οι δύο μου υιοί, o Timmy και ο Kevin